Sport

Tenis

Trener Donne Vekić: Usporedbe sa Šarapovom su preuranjene

Trener Donne Vekić: Usporedbe sa Šarapovom su preuranjene

David Felgate, trener 16-godišnje hrvatske tenisačice Donne Vekić, izjavio je kako je pred njom još jako puno rada do proboja u vrh svjetskog tenisa.

Donna Vekić je svojim odličnim nastupima i prije prošlotjednog bljeska na WTA turniru u Birminghamu privukla veliku pažnju teniske javnosti, a u Birminghamu je s pet pobjeda stigla do finala u kojem ju je zaustavila Slovakinja Daniela Hantuchova.

Osječanka je napredovala na WTA ljestvici za 25 pozicija i stigla do 64. mjesta, najboljeg plasmana u karijeri. Najmlađa je igračica među 100 najboljih. Krajem ovog mjeseca napunit će 17 godina.

- Težnje obitelji su ići do vrha. Ona može reći da želi osvojiti Grand Slam turnir, ja sam sretan s time, ali najvažnije je što sada radi i kako se razvija. Mogu reći da je izvanredna u srcu i glavi. Voli dolaziti na mrežu, ali nije još dovoljno dobra da bi to mogla raditi u kontinuitetu. Ima odličan forhend već sada, imat će i odličan servis. Radi na svom kretanju i morat će se bolje kretati. Sjajni su uspjesi koje postiže, ali najvažnije je kako će dalje raditi i nastaviti se razvijati - veli David Felgate, koji je svojedobno vodio Tima Henmana.

Ruskinja Marija Šarapova, najpopularnija tenisačica i sportašica današnjice, sa 17 godina je osvojila turnir u Birminghamu, a nakon toga i Wimbledon. Neki su novinari Donnu Vekić već usporedili sa Šarapovom, ali Felgate kaže da je to preuranjeno...

- Donna će na Wimbledonu ove godine imati 17 godina. Prema tome, ako je želite usporediti sa Šarapovom, trebala bi osvojiti Wimbledon već ove, a ne iduće godine. To ne mogu zamisliti niti u najluđim snovima. Bit ću sretan ako prođe 1. kolo u Wimbledonu ove godine - spustio je Felgate loptu na zemlju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.