Sport

Tenis, Wimbledon

Lisicki: Još kao djevojčica sam sanjala da ću osvojiti Wimbledon

Lisicki: Još kao djevojčica sam sanjala da ću osvojiti Wimbledon

- Steffi Graf mi je poslala poruku prije meča i zaželjela mi sreću. Rekla mi je da idem po pobjedu - izjavila je njemačka tenisačica Sabine Lisicki nakon što se plasirala u finale Wimbledona.

Njemačka je upravo od Steffi Graf 1999. godine čekala finalisticu Grand Slam turnira i napokon ju je dočekala u liku i djelu 23-godišnje Lisicki. U polufinalu koji je trajao više od dva sata 24. igračica svijeta je nadigrala četvrtu nositeljicu Agnieszku Radwansku sa 6-4, 2-6, 9-7.

- Borila sam se svim srcem za svaki poen i vjerovala da mogu pobijediti bez obzira koji je bio rezultat u tom trenutku. Kad sam u trećem setu gubila s 3-0, rekla sam si da sam se vratila protiv Serene Williams, pa nema razloga da to ne ponovim - kazala je Lisicki.

- Nema boljeg mjesta za moj prvi finale Grand Slam turnira od Wimbledona. Još kao djevojčica sam sanjala da ću biti pobjednica Wimbledona i prvi put kad sam došla ovdje, zaljubila sam se u ovaj turnir. Nema boljeg osjećaja na svijetu od igranja na središnjem terenu All England Cluba.

Lisicki će u finalu igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli koja je u drugom polufinalu bila bolja od Belgijanke Kirsten Flipkens.

- Jedva čeka subotu i finale. Marion igra agresivni tenis, ali igrala sam ovdje i protiv Serene koja također igra agresivno. Vidjet ćemo. Prije dvije godine sam igrala čudesno ovdje uz pozivnicu i izgubila u polufinalu od Marije Šarapove. Sada se osjećam znatno spremnijom da odem do kraja - zaključila je Njemica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.