Sport

Košarka, NBA

Garnett: Htio sam u mirovinu, Pierce me uvjerio u suprotno

Garnett: Htio sam u mirovinu, Pierce me uvjerio u suprotno

Kevin Garnett, 37-godišnji američki košarkaš, bio je sasvim blizu odlaska u mirovinu ovog ljeta. No, kako sam kaže, od tog nauma ga je zaustavio suigrač Paul Pierce.

Njih su dvojica zajedno s Rayjom Allenom donijeli Bostonu NBA naslov prije pet godina, no danas u Celticsima stanuje još samo Rajon Rondo. Allen je još prošlog ljeta otišao u Miami, dok su ovog ljeta iz kluba otišli Garnett, legenda kluba Pierce i trener Doc Rivers.

U Los Angeles Clipperse je otišao Rivers, dok su Garnett i Pierce, kao i Jason Terry, pojačali redove Brooklyn Netsa.

Indiana i Chicago su se već na parketu dokazali kao veliki suparnici prvaku Miami Heatu na Istoku, a trenutačno na papiru Brooklyn izgleda kao potencijalno najopasnija momčad za LeBron Jamesa i društvo.

Pierce, Garnett i Terry su pojačalii ionako dobru momčad predvođenu Deronom Williamsom, Joe Johnsonom i Brookom Lopezom.

- Bio sam sasvim blizu mirovine. Inače, kada je promjena kluba u pitanju bio sam i mnogo bliže Clippersima nego li Netsima. No, da ne odem u mirovinu spasio me Paul Pierce. Pričali smo, mislim, četiri sata. Uvjerio me da je dobro da odemo zajedno u Brooklyn. Mogli bi stvarno stvoriti nešto sjajno iduće sezone, shvatio sam to - rekao je Garnett i dodao:

- Inače, teška srca sam otišao iz Bostona. Žalosno je bilo ostaviti sve iza sebe, Ronda prije svega, ali i navijače, neke "male" ljude u klubu. Sve to što sam proživljavao u Celticsima - završio je Garnett.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.