Sport

Nogometni mercato

HSV želi Jelavića, ali nema novac

HSV želi Jelavića, ali nema novac

Njemački nogometni Bundesligaš HSV samo je jedan od zainteresiranih klubova za usluge hrvatskog reprezentativca Nikice Jelavića, otpisanog napadača engleskog Evertona.

Nakon osam pripremnih utakmica uoči početka nove sezone njemačkog prvenstva HSV na svom kontu ima pet pobjeda i tri poraza. Trener Thorsten Fink nije nezadovoljan, ali volio bi dovesti još barem dvojicu kvalitetnih igrača. Po jednog napadača i stopera.

- Pojačali smo se. Zadovoljan sam. Naravno da bi bilo lakše da možemo dovesti još barem dvojicu igrača, ali trenutno nismo u mogućnosti. Nemamo novaca, još - rekao je trener Hamburžana.

Da bi Jelavić bio veliko pojačanje za HSV zna i Andrej Panadić (44), bivši igrač tog kluba;

- Kada sam čuo da je HSV zainteresiran za Nikicu, bio sam jako uzbuđen. Upoznao sam ga i uvjeren sam da bi se savršeno uklopio u momčad. On je tih, ponizan igrač koji se uvijek podređuje momčadi. Vrhunski je napadač. Tehnički je vrlo dobro "potkovan", jak je u igri s glavom, robusan je i opasan u svakom trenutku za protivnički gol - smatra Panadić.

Problem koji muči HSV je cijena od sedam milijuna eura koju Everton traži za njega. Naime, da bi poslao bilo kakvu ponudu, HSV najprije mora prodati nekolicinu igrača koji se već nalaze na transfer-listi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.