Sport

Nogomet, MaxTV 1. HNL

Nogomet: Zadru prva pobjeda u sezoni

Nogomet: Zadru prva pobjeda u sezoni

Do prve pobjede u sezoni stigli su nogometaši Zadra. U susretu 3. kola HNL-a na igralištu u Stanovima rezultatom 3:1 porazili su Osijek. Strijelci su za Zadar bili Terkeš, Begonja i Ivančić. U sljedećem kolu Zadar će ugostiti Rijeku.

U dvoboju dvije momčadi koje do ovog kola još nisu uspjele osvojiti niti bod bolji su na kraju bili domaćini. U uvjetima teškima za igru, (temperatura oko 30 stupnjeva) iako se igralo u kasnijem večernjem terminu u 21 sat , pred oko 100o posjetitelja upisali su igrači Zadra prvi ovosezonski trobod.

Ipak, u susret su bolje krenuli gosti, te su u 7. minuti i poveli preko Karla Lulića. Nakon primljenog pogotka Zadrani se bude te vrlo brzo preko Želimira Terkeša stižu do izjednačenja a u 20. minuti golom Luke Begonje i vode 2:1.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, u nastavku tempo igre je pao a pitanje pobjednika Zadar je riješio u 64. minuti kada se ispred vratar Osijeka odlično snašao Josip Ivančić i pogodio za konačnih 3:1. Do kraja susreta obje momčadi imale su neke polu prilike međutim mreže se više nisu tresle.

Ovom pobjedom Zadar je popravio svoj plasman na tablici, na svom kontu sada ima tri boda dok Osijek i dalje ostaje bez bodova na začelju. Protivnik koji Zadrane očekuje u sljedećem kolu je momčad Rijeke, susret će se igrati na Stanovima.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.