Sport

Nogomet, Serie A

Kapetan Lazija suspendiran na šest mjeseci

Kapetan Lazija suspendiran na šest mjeseci

Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) suspendirala je kapetana Lazija Stefana Maurija (33) na šest mjeseci zbog umiješanosti u namještanje utakmica.

Veznjak ''biancocelesta'' je proglašen krivim za sudjelovanje u namještanju utakmice Lecce - Lazio u svibnju 2011. godine. Istodobno je, pak, oslobođen sumnje da je bio sudionik namještanja rezultata dvoboja Lazio - Genoa.

Tužitelj FIGC-a Stefano Palazzi je tražio da bivši talijanski reprezentativac bude suspendiran na četiri i pol godine, ali kazna je na kraju značajno manja. Također, Palazzi je zahtijevao da se Laziju, Genoi i Lecceu oduzmu bodovi uoči nove sezone, ali ni to mu nije prošlo, a umjesto toga je će rimski klub morati platiti 40.000 eura kazne.

Osim Maurija, kažnjena su još četvorica nogometaša: Alessandro Zamperini je suspendiran na dvije godine, Stefano Ferrario na šest mjeseci, Mario Cassano na četiri, a Carlo Gervasoni na dva mjeseca. Omar Milanetto, Massimiliano Benassi i Antonio Rosati su oslobođeni svih optužbi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.