Sport

Nogomet, Europa liga

Matjaž Kek: Ovo je nezaboravan uspjeh

Matjaž Kek: Ovo je nezaboravan uspjeh

Matjaž Kek je ozbljna lica ušetao u salu za pres konferenciju. Pljesak se prolomio dvoranom.

- Očekivano teška utakmica. Imali smo i malo sreće, ali znali smo da će oni biti pod pritiskom. Čekali smo da nam se otvore neke prigode, znali smo da će one doći, računali smo na to. Vjerovali smo do kraja utakmice i poslije 90 minute. Čestitam igračima i svima u klubu. Nemate pojma koliko sam ponosan na svoje igrače. Znam da je to veliki uspjeh za riječki i hrvatski nogomet. Tek smo pola godine zajedno. Ima puno prostora za napredovanje. Ima velikog potencijala. Idemo dalje, u ponedjeljak igramo s Lokomotivom za bodove.

Je li to najveći uspjeh vaše trenerske karijere?

- Teško je vagati uspjehe. Svaka mi je pobjeda velika i draga. Ova sigurno spada u kategoriju  neponovljivih i nezaboravnih. Imao sam sreću da sam sa Slovenijom bio na svjetskom prvenstvu, da sam s Mariborom osvajao naslove, rijetko kada pokazujem emocije, ali danas sam toliko sretan. Drago mi je zbog igrača, zbog ljudi u klubu. Nije važan pojedinac, mi smo svi napravili svoj posao. Protiv velike ekipa iz Bundeslige.

Izmjene?

- Ponekad pogodiš, kada ne ostvariš željeno svi te lupaju po glavi... Slavimo. Stuttgart smo dobili na Kantridi, u Mercedes Areni nismo izgubili.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.