Sport

Nogomet, Liga prvaka

Lucescu: Na poluvremenu smo ih odlučili napasti

Lucescu: Na poluvremenu smo ih odlučili napasti

- Vrlo je važno da smo pobijedili, tim više jer ni sami nismo točno znali kakve su nam trenutne mogućnosti - izjavio je Šahtarov trener Mircea Lucescu nakon slavlja njegove momčadi u gostima kod Real Sociedada 2-0 na startu Lige prvaka u A skupini.

- Taktički smo bili vrlo dobro organizirani. Dobro smo proučili Real Sociedad, tražio sam od mojih igrača da zadrže disciplinu i koncentraciju u igri, što su oni i učinili. Kada imate disciplinu u momčadi, onda pojedinačne kvalitete dolaze do izražaja i čine razliku, a mi imamo puno talentiranih igrača - započeo je Lucescu.

- Ne treba zaboraviti da smo u ovu utakmicu ušli nakon niza od tri negativna rezultata u ukrajinskom prvenstvu, dva poraza i jednog remija. Zbog toga nam je posebno važno da smo vratili samopouzdanje. U prvom poluvremenu smo zbog tih loših recentnih rezultata bili posebno oprezni u obrani, dok u napadu nismo preuzimali rizik. Na odmoru smo razgovarali u svlačionici, shvatili smo da ih možemo pobijediti i odlučili smo odigrati puno aktivnije u napadu u nastavku. Češće smo presijecali lopte i bolje koristili našu brzinu nego u prvom dijelu. Dobro smo kontrolirali sredinu terena. Domaćinu nismo dopuštali stvaranje šansi iz igre, oni su do svojih prilika dolazili samo nakon prekida - rekao je Šahtarov trener.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.