Sport

Tenis

ATP Pariz, kvalifikacije: Nesretan poraz Karlovića od Tomica

ATP Pariz, kvalifikacije: Nesretan poraz Karlovića od Tomica

Hrvatski tenisač Ivo Karlović neće igrati u glavnom dijelu ATP turnira u Parizu, iz Masters serije 1000, koji starta u ponedjeljak.

Karlović je ispao u prvom kolu kvalifikacija: Australac Bernard Tomic (52. igrač na svijetu) je slavio sa 7-6(6), 7-6(3), makar u cijelom meču nije imao niti jednu break-loptu.

Baš je tako Karlović igrao prošli tjedan. Bez break-lopte je ostao u meču protiv Tomaša Berdycha, ali je pobijedio, a nije imao niti break-priliku u meču kasnije protiv Vaseka Pospisila, od kojeg je izgubio.

Karlović je, pak, protiv četvrtog nositelja kvalifikacija Tomica imao tri break-lopte u prvom setu, kao što je i kod 6-5 vodstva imao novu break-loptu, tada set-loptu, u drugom setu. Sve to je Tomic spasio, a u oba je tie-breaka bio za nijansu spretniji i time prošao u drugo kvalifikacijsko kolo.

Uzalud je Karloviću ostalo što je odservirao 19 asova, te što je nakon prvog servisa osvojio čak 90 posto poena (36 od 40). Sjajnu igru na svoj servis nije naplatio, već je platio ceh nešto slabije igre u oba tie-breaka.

ATP Pariz, 1. kolo kvalifikacija:

Tomic (4) - Karlović 7-6(6), 7-6(3)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.