Sport

Nogomet, Europa Liga

Europa liga, skupina I: Hrabra Rijeka došla do drugog remija

Europa liga, skupina I: Hrabra Rijeka došla do drugog remija

Nogometaši Rijeke ugrabili su drugi bod u skupini I Europa lige. Pred domaćim navijačima, u ogledu 4. kola, Rijeka je remizirala s Lyonom 1-1.

Ranije je Rijeka uz identičan rezultat odigrala domaću utakmicu protiv Betisa, a s dva skupljena boda hrvatskoj je momčadi prolaz dalje još uvijek daleko. Ispred su Lyon i Betis sa po šest bodova, te Vitorija Guimaraes s pet.

Rijeka je odigrala još jednu hrabru utakmicu i ne može se govoriti da je ugledni Lyon (koji, istina, igra slabo tijekom čitave aktualne sezone) ostavio mnogo bolji dojam u ovih devedeset minuta.

Gosti su poveli već u 14. minuti kada je strijelac bio Alassane Plea. Nakon kornera se stvorila gužva u domaćem šesnaestercu, a iz neposredne je blizine, u padu, loptu u mrežu smjestio spomenuti 20-godišnjak.

No, samo sedam minuta kasnije već je bilo 1-1, kada je Andrej Kramarić sjajno opalio s preko 20 metara i loptu smjestio u gornji kut Lyonovih vratiju. Već u 25. je Rijeka mogla i povesti, ali je tada Kramarić, iz bolje pozicije nego kada je dao pogodak, ostao nedorečen i promašio vodstvo svoje momčadi.

Rijeka je, dok je imala snage, i napadala i trkački parirala suparniku, ali je bilo vidljivo, sredinom drugog dijela, da domaćin pada i da se okreće branjenju remija.

Opasno je živjela Rijeka u samoj završnici, Lyon je imao dvije odlične šanse, ali ostalo je na remiju i s jednim golom na obje strane.

U drugom ogledu skupine Vitorija i Betis su u Guimaraesu remizirali u utakmici bez golova.

Europa liga, 4. kolo, skupina I

Rijeka - Lyon 1-1 (Kramarić 21 / Plea 14)

Vitoria Guimaraes - Betis 0-0

Redoslijed: 1. Lyon 6, 2. Betis 6, 3. Vitoria Guimaraes 5, 4. Rijeka 2.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.