Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Milan preokretom do pobjede protiv Catanije

Serie A: Milan preokretom do pobjede protiv Catanije

Nogometaši Milana slavili su na gostovanju kod Catanije 3-1 u prvoj nedjeljnoj utakmici 14. kola talijanske Serije A.

Uoči ogleda protiv Catanije "rossoneri" su bez pobjede bili u zadnjih pet ligaških utakmica i očajnički su im trebala tri boda. S druge strane, Catanija je posljednjeplasirana momčad prvenstvene ljestvice i bodovi su joj također prijeko potrebni.

Povela je Catania već u 13. minuti golom Lucasa Nahuela Castra. Njegov je udarac iskosa s desne strane s nekih 8 metara išao blokirati Daniele Bonera i na taj način prevario vlastitog vratara. Lopta se odbila u visokom luku i ušla u mrežu. Milan je izjednačio već sedam minuta kasnije volejem Riccarda Montoliva nakon lijepog ubacivanja Urbyja Emmanuelsona s lijeve strane.

Do potpunog je preokreta došlo u 63. minuti kada je Mario Balotelli pogodio iz slobodnog udarca. Opalio je prizemno ispod živog zida s nekih 17, 18 metara, a njegov je udarac pronašao put do mreže. Bio mu je to prvi ligaški gol u zadnjih pet utakmica. Tri minuta kasnije Cataniji je isključen veznjak Pangiotis Tachtsidis, a s igračem više konačnih je 3-1 za Milan postavio Kaka u 81. minuti. Prošao je po desnom boku nakon dodavanja Montoliva i iskosa s ruba peterca poslao loptu snažnim udarcem u mrežu.

Milanu je ovo tek četvrta ovosezonska prvenstvena pobjeda kojom se barem privremeno popeo na osmo mjesto na ljestvici.

Serie A, 14. kolo:

Catania - Milan 1-3 (Castro 13 / Montolivo 20, Balotelli 63, Kaka 81)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.