Sport

Košarka

VTB liga: Pobjede Popovića, Lončara i Simona

VTB liga: Pobjede Popovića, Lončara i Simona

Hrvatski košarkaši bili su uspješni ove nedjelje u regionalnoj VTB ligi. Himki Marka Popovića i Krešimira Lončara slavio je u Minsku sa 73-62, dok je Lokomotiv Krune Simona upisao domaću pobjedu protiv Nymburka.

Himki je gostovao u Bjelorusiji i odličnom momčadskom igrom stigao do novog trijumfa u regionalnoj VTB ligi. Popović je na parketu proveo 29 i pol minuta, ispalio je 10 lopti prema suparničkom košu, ali je pogodio tek dvije. Obje su bile za tri poena (2-9), dok je s linije slobodnog bacanja bio stopostotan (4-4). Upisao je bivši kapetan hrvatske reprezentacije skok i pet asistencija.

Lončar je na parketu proveo 21 minutu, te je ubilježio osam poena, tri skoka i asistenciju. Za dvicu je gađao 3-5, dok je s linije slobodnog bacanja, baš kao i Popović, bio stopostotan (2-2).

Lokomotiv je u Kubanju s 85-71 nadigrao češki Nymburk, a jedan od četvorice raspoloženih igrača u redovima domaće momčadi bio je i naš Simon. On je za točno 20 minuta na parketu upisao 11 poena, tri skoka i dvije asistencije. Efikasniji su od njega bili tek Aleksandar Marić i Aleksej Žukanenko koji su ubacili po 15 poena.

Himki je i nakon šeste odigrane utakmice u skupini B i dalje stopostotan, baš kao i drugoplasirani CSKA. Lokomotivu je ovo pak bila peta pobjeda u sedmom nastupu, te se trenutno nalazi na trećem mjestu skupine A.

VTB liga, nedjelja:

Minsk - Himki 62-73

Lokomotiv - Nymburk 85-72


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.