Sport

Nogomet, Primera

Barcelonin predsjednik podnio ostavku, dosadašnji dopredsjednik na čelu kluba

Barcelonin predsjednik podnio ostavku, dosadašnji dopredsjednik na čelu kluba

Barcelona od četvrtka ima novog predsjednika. Dosadašnji čelnik kluba Sandro Rosell podnio je ostavku, a do redovnih izbora za novog predsjednika, koji će biti održani 2016. godine, naslijedit će ga Josep Maria Bartomeu.

Rosell je kao razlog odstupanja spomenuo pritiske izvana i unutar kluba, a izravni povod bili su prijepori oko prošloljetnog Neymarova transfera iz Santosa.

Kako su ranije u četvrtak najavili tamošnji mediji, Sandro Rosell podnio je ostavku i napustio dužnost predsjednika Barcelone, na kojoj je bio od srpnja 2010. godine. Rosell je odluku o odstupanju obznanio poslije sastanka s klupskim Odborom direktora, nakon kojega se obratio i javnosti, pojašnjavajući svoju odluku pritiscima s kojima je bio suočen. Dosadašnji Barcelonin predsjednik otkrio je da su pritisci dolazili i izvana i unutar kluba, a trpjela ih je i njegova obitelj.

Umjesto Rosella, na čelu kluba će u narednom dvogodišnjem razdoblju biti Josep Maria Bartomeu, dosadašnji prvi dopredsjednik. Redovni izbori za novog Barcelonina predsjednika održat će se 2016. godine.

Najavljujući ovakvu mogućnost, mediji su Rosellov izgledni odlazak objašnjavali sporom oko Neymarova transfera iz Santosa u Barcelonu, prošlog ljeta. Sporna je bila odšteta za transfer. Barcelona i njezin predsjednik tvrdili su da su za Neymara platili 57 milijuna eura, dok je prema informacijama prenesenim u nekim medijima odšteta Santosu bila "teška" 95 milijuna eura, a brazilskom igraču i njegovoj obitelji bilo je isplaćeno 51 milijun eura.

Sandro Rosell je i u pojašnjavanju ostavke kazao da u Neymarovu transferu nema ničeg spornog. No, uslijed svih teških trenutaka koje je proveo vodeći Barcelonu, uključujući i posljednji slučaj, odlučio je da je vrijeme za odlazak s čela kluba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.