Sport

Košarka, Eurocup

Eurocup: Novo zapaženo izdanje Popovića

Eurocup: Novo zapaženo izdanje Popovića

I poslije pete utakmice drugog kruga Eurocupa košarkaši Himkija imaju savršeni omjer 5-0. Ove srijede je ruska momčad u skupini K pobijedila Montepaschi Sienu kao domaćin 85-73.

Himki ne prestaje igrati dobro, a i forma dvojice hrvatskih košarkaša u toj momčadi je konstantno na visokoj razini. Marko Popović je ovom prilikom postigao 13 poena uz devet asistencija, dva skoka i dvije osvojene lopte. Istina, šut mu je opet bio slabija strana: 2-4 za dva, 2-5 za tri i 3-8 s linije slobodnih bacanja.

Krešimir Lončar je dodao 12 poena uz jedan skok i 5-8 za dva, 0-1 za tri i 2-2 s linije slobodnih bacanja. Himki je na omjeru 5-0, a preostale tri momčadi u ovoj skupini imaju negativan omjer.

Bilbao Basket je doma izgubio od Crvene zvezde 85-81 u utakmici skupine L. Od hrvatskog trojca u baskijskoj momčadi najviše se istaknuo Fran Pilepić koji je ubacio 11 poena, te je imao dvije asistencije i po jedan skok i ukradenu loptu.

Damir Markota je igrao čak 22 minute, ali nije uputio niti jedan šut (skok i asistencija), dok je Zoran Vrkić bez poena ostao igrajući pet minuta.

Bilbao Basket je s omjerom 2-3 na trećem mjestu ljestvice.

Union Olimpija je u sklopu skupine M gostovala u Jeruzalemu kod Hapoela te je poražena 86-77. Paolo Marinelli nije nastupio za Ljubljančane, dok je Jakov Vladović promašio pet šuteva iz igre (0-1 za dva i 0-4 za tri), ali je zato imao šest skokova i pet dodavanja. Union Olimpija je posljednja na ljestvici s omjerom 1-4.

Recimo da su se u srijedu međusobno ogledala i dvojica hrvatskih trenera. Velimir Perasović i njegova Valencia su uvjerljivo slavili kod Daria Gjergje i Oostendea. Bilo je 84-64 za goste.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.