Sport

Nogomet, Bundesliga

Bundesliga: Schalke slavio kod Bayera

Bundesliga: Schalke slavio kod Bayera

U posljednjoj subotnjoj utakmici 21. kola prve njemačke nogometne lige Schalke je kao gost na BayAreni svladao Bayer Leverkusen s 2-1, čime se uključio u borbu za drugo i treće mjesto na kraju sezone.

Schalke je poveo nakon 28. minuta igre u prvom poluvremenu katastrofalnom pogreškom Larsa Bendera, koji je izgubio loptu na svojoj polovici, a tu je pogrešku iskoristio 19-godišnji Leon Goretzka, kojem je to bio drugi pogodak u sezoni.

Domaćini su do izjednačenja došli sretno u 66. minuti, jer je ubačena lopta iz kornera, koju je uputio Gonzalo Castro, pogodila gostujućeg stopera Felipea Santanu u koljeno i završila u golu.

Podjela bodova je izgledao kao najpravedniji ishod, ali je pobjeda ipak u 74. minuti otišla na stranu gostiju. Klaas-Jan Huntelaar je bio najviši u šesnaestercu nakon ubačaja Jeffersona Farfana, te je glavom zabio svoj četvrti pogodak u sezoni za veliko slavlje gostiju iz Gelsenkirchena.

Schalke se pobjedom približio trećeplasiranoj Borussiji Dortmund na svega dva boda, dok je od drugog mjesta koje drži Bayer udaljen tri. Vodeći Bayern već može otvoriti šampanjac, jer 17 kola prije kraja ima nevjerojatnih 16 bodova prednosti.

Bundesliga, 21. kolo:

Bayer Leverkusen - Schalke1-2


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.