Sport

Nogomet, Primera

Figo: Ronaldo se ne bi smio uzrujavati zbog zvižduka

Figo: Ronaldo se ne bi smio uzrujavati zbog zvižduka

Najbolji nogometaš madridskog Reala Cristiano Ronaldo prošlog se vikenda nenadano našao na udaru vlastitih navijača u utakmici protiv Rayo Vallecana.

Ronaldo je protiv Rayo Vallecana zabio gol u visokoj Realovoj 5-0 pobjedi, čime je podigao golgeterski saldo na 44 gola u 40 utakmica u sezoni, ali je usprkos svemu izviždan. Luis Figo, Ronaldov sunarodnjak i bivši igrač Reala, kao i Barcelone, komentirao je kako se zbog takvih stvari ne bi smio uzrujavati. Figo kaže kako nema tog igrača na svijetu kojeg u nekoj fazi Realovi navijači nisu izviždali.

- U nogometu morate biti spremni na takav tretman. Ne radi se tu zaslužuje li on to ili ne. Nogomet je takav i ne bismo smjeli raditi veliku stvar od toga. To je poput vode ispod mosta - rekao je Figo za Marcu.

- Bernabeu je zviždao cijelom svijetu, a već u sljedećoj utakmici će mu pljeskati. Nitko ne voli da se protiv njega negoduje, ali ako se dogodi, dogodi se. Poput vode s patkinih leđa.

Na meti navijača Reala našao se i Gareth Bale koji je u debitantskoj sezoni u dresu "kraljevskog kluba" zabio 16 golova.

- Njemu treba više prostora jer je jedna od njegovih vrlina brzina. Nije dobro započeo jer nije prošao predsezonske pripreme i nije bio fizički spreman. Ali jako je kvalitetan. Dolazi iz engleskog nogometa i treba mu više vremena za prilagodbu. Real igra organiziraniji, momčadski napad i mora se tomu prilagoditi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.