Sport

Košarka, NBA liga

NBA: Durant lovi Jordananov rekord

NBA: Durant lovi Jordananov rekord

Sinoć su na programu NBA lige bile tek dvije utakmice, Oklahoma City je prekinula pobjednički niz San Antonia pobijedivši 106-94, dok su Dallas Mavericks u Los Angelesu porazili Clipperse 113-107.

Međutim, za priču dana ponovo se pobrinuo sjajni Kevin Durant koji je u pobjedi Oklahome protiv Spursa zabio 28 koševa uz sedam skokova postigavši već 39. put uzastopce više od 25 koševa. Duranta sada dijeli još samo jedna utakmica od legendarnog Michaela Jordana koji je u sezoni 1986/87. na 40 utakmica u nizu ubacio 25 ili više koševa. Priliku da stane uz rame jednom od najboljih košarkaša svih vremena Durant će imati već večeras kada Thunder gostuje u Houstonu.

"Super sam se zabavljao na parketu. Nisam znao za Jordanov rekord, no sada znam," kazao je Durant sa smiješkom, dok je njegov suigrač Russell Westbrook, koji je protiv San Antonia ubacio 27 koševa, dodao: "Durant igra sjajno. Njegov niz je čudesan, nadam se kako će dostići, a možda i prestići Jordana."

Dvoznamenkasti broj koševa u pobjedi Oklahome imali su i Reggie Jackson sa 14 i Serge Ibaka sa 11 koševa. Kod Spursa, koji su prekinuli niz od 19. uzastopnih pobejda najefikasniji su bili Patty Mills sa 21 i Tim Duncan, te Kawhi Leonard sa po 17 koševa. 

Zanimljiv je i detalj kako je San Antonio vodeća momčad Zapada sa 59 pobjeda i 17 poraza, no izgubio je sve četiri utakmice od Oklahome koja drži drugu poziciju sa skorom 55-19. 

U drugom sinoćnjem ogledu Dallas je u Staplec Centru porazio LA Clipperse 113-107. Teksašane je do slavlja predvodio Dirk Nowitzki sa 26 košea i 11 skokova, dok je Jose Calderon dodao 19 koševa. Kod domaćina najefikasniji su bili Blake Griffin koji je upisao triple-double, 25 koševa, 11 asistencija i 10 skokova, Darren Collison je dodao 22 koša, a DeAndre Jordan 21 koš i 15 skokova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.