Sport

Nogomet, Premiership

Drama u Engleskoj, Mourinho protiv 'Redsa' s rezervama, u Cityju bijesni

Drama u Engleskoj, Mourinho protiv 'Redsa' s rezervama, u Cityju bijesni

Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Chelsea Jose Mourinho izazvao je veliki skandal na 'otoku' najavivši kako će protiv Liverpoola u nedjelju igrati s rezervama kako bi glavne igrače odmorio za uzvratni dvoboj polufinala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

Na Anfieldu su ovu vijest dočekali s odobravanjem jer bi 'Redse' pobjeda protiv Chelsea sasvim približila naslovu prvaka, no u taboru Manchester Cityja, koji se još uvijek nada naslovu, su poludjeli. Na Etihadu se nadaju kako bi Chelsea mogao zaustaviti Liverpool i tako zakomplicirati borbu za krunu.

Tri kola prije kraja prvenstva Liverpool vodi na ljestvici sa 80 bodova, Chelsea na drugom mjestu ima pet bodova manje, dok je City treći sa 74 bodova, ali i utakmicom manje. Mourinho je očitio procijenio kako je prvenstvo gotovo i sve svoje snage je uperio prema Ligi prvaka. 'The Special one' je navodno zatražio dozvolu od vlasnika 'Bluesa' Romana Abramoviča da protiv Liverpoola zaigra u drugom sastavu što mu je Rus i dozvolio.

"Još nisam odlučio o sastavu, no možda pružim priliku klincima. Odluku ne mogu donijeti sam, moram slušati vodstvo kluba. Želio bi protiv Liverpoola sačuvati igrače koji će nastupiti u srijedu," kazao je Portugalac.

Engleski mediji navode kako će 'Bluesi' u nedjelju na Anfield istrčati u sastavu Hilario - Kalas, Christensen, Mikel, Ake - Matić, Van Ginkel, Salah, Lampard - Schürrle, Ba.

Prije tri godine vodstvo FA-a je novčano kaznilo Blackpool zbog postavljanja slabije momčadi. Tadašnji menadžer Blackpoola Sami Holloway je u susretu protiv Aston Ville odmarao deset igrača za iduće kolo zbog čega je klub kažnjen. Sezonu ranije sličnu, ali uvjetnu, kaznu dobio i Wolverhampton kad je menadžer Mick McCarthy povukao sličan potez Hollowayevu.

Međutim, sporni članak je naknadno izbrisan pa sada klubovi imaju slobodu poslati na teren bilo koji sastav pod uvjetom da se igrači nalaze na listi od 25 prijavljenih za englesko prvenstvo. Njima može pridodati i jednog mladog igrača koji nije na listi.

Po Mourinhu je 'opalio' i dio medija smatravši kako jednu od najzanimljivijih utrka za naslov prvaka namjerava uništiti zbog sebičnih interesa. Dio novinara mu zamjera i podizanje 'bijele zastave' uoči utakmice koja bi mogla Chelsea ostaviti u utrci za prvo mjesto.

U Liverpoolu se ne žele zamarati Mourinhovim 'igricama'. Nakon 11 uzastopnih pobjeda spremno dočekuju londonski sastav svjesni kako su milimetrima udaljeni od naslova prvaka kojeg čekaju od 1990. godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.