Sport

Nogomet, Premiership

Mourinho nakon poraza 3-0: Bili smo bolji u drugom poluvremenu

Mourinho nakon poraza 3-0: Bili smo bolji u drugom poluvremenu

Nakon što je prošle sezone osvojio naslov prvaka, Chelsea je ostvario najgori start u proteklih 17 sezone. Poslije remija sa Swanseajem na otvaranju, Londončane je danas u derbiju 'razbio' Manchester City 3:0 na Etihadu.

Zanimljiva stvar dogodila se na poluvremenu kad je Mourinho odlučio izvaditi iz igre Johna Terryja i uvesti Kurta Zoumu nakon čega je blues primio još dva gola. Naime, Terry je prošle sezone odigrao svih 3420 minuta u prvenstvu ne izašavši iz igre nijednom prije kraja utakmice.

"Terry nije ozlijeđen, to je jednostavno bila takva odluka. Znam da je Zouma najbrži branič kojeg Chelsea ima", rekao je Portugalac za Sky Sports i dodao:

"Terry je moj igrač od povjerenja. Kod mene nikad nije bio zamijenjen, a kod nekih trenera nije ni igrao. Neki su mislili da mu je karijera gotova. Ako netko ima otvoren um da donese ovu odluku, to sam ja jer sam ja bio taj koji mu je dao šansu da bude ono što je, fantastičan igrač i kapetan. Izostavio sam zbog taktike, moramo sam napraviti promjenu. Mislim da je ovo bila prava odluka. Kontrolirali smo kontranapade nakon toga."

Mourinho smatra da je Chelsea bio bolji u nastavku.

"Bolja momčad u prvom dijelu je dobila utakmicu, ali mi smo bili bolji u drugom dijelu. Ako je u 70. minuti 1:0 bio upitan rezultat, 3:0 je potpuno lažan."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.