Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Roma preko Milana do devete pobjede zaredom

Serie A: Roma preko Milana do devete pobjede zaredom

Nogometaši Rome nastavili su sjajan pobjednički niz i u 35. kolu Serije A. U derbiju su na svome Olimpicu svladali Milan s 2-0.

Za momčad Rudija Garcije je to deveta pobjeda u nizu u talijanskom prvenstvu, a njome su još malo odgodili vjerojatnu Juventusovu proslavu obrane naslova. Naime, ako ''stara dama'' u ovom kolu i pobijedi Sassuolo, to joj neće biti dovoljno da osigura naslov jer drugoplasirana Roma trenutno, s odigranom utakmicom više, zaostaje samo pet bodova.

I dok se Romin pobjednički niz nastavio, Milanov je prekinut. Nakon pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu momčad Clarencea Seedorfa je pokleknula što je praktički izbacuje iz utrke za mjesto u Europa ligi.

Rimljani su poveli u 43. minuti fantastičnim pogotkom bosansko-hercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića koji je u slalomu nanizao trojicu suparničkih igrača, izbio sam pred Christiana Abbiatija i donio prednost svojoj momčadi. Konačnih je 2-0 u 65. minuti postavio Gervinho koji se dobro snašao nakon što je Abbiati odbio loptu poslije udarca Francesca Tottija.

Dodajmo da hrvatski nogometaš Tin Jedvaj nije ulazio u igru za Romu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.