Sport

Košarka, Endesa liga

Endesa liga, doigravanje: Tomić solidan u pobjedi Barcelone, Perasović najuvjerljiviji

Endesa liga, doigravanje: Tomić solidan u pobjedi Barcelone, Perasović najuvjerljiviji

Započelo je doigravanje i u španjolskom košarkaškom prvenstvu, a u prvim susretima nositelji su upisali pobjede. Najteži posao imala je Barcelona koja je tek u završnici slomila otpor Laboral Kutxe.

Momčad Sergija Scariola odlično se držala do samog finiša susreta, međutim tu je ipak pokleknula. Nakon što je Navarro doveo Barcelonu do prednosti, na drugoj strani neprecizan je bio Heurtel da bi Brad Oleson odveo Barcelonu na 91-87 i zaključio priču.

Domaćin je slavio s 92-87 uz čak 29 poena Olesona te 24 poena Juana Carlosa Navarra. Ante Tomić je za 20 minuta ubacio 12 poena šutiravši iz igre 4/9 te je uhvatio pet skokova i napravio pet osobnih pogrešaka.

Na drugoj strani Thomas Heurtel ubacio je 23 poena i podijelio sedam asistencija.

Perasovićeva Valencia bila je najuvjerljivija i svladala je Cajasol sa 84-54. Otpor gostiju u potpunosti je slomljen u drugom poluvremenu kada se Valencia potpuno odvojila, a u zadnjoj dionici s 24-9 otišla do vrlo visoke pobjede.

Svih 12 igrača domaćina upisalo se među strijelce, a predvodio ih je Oliver Lafayette s 15 poena i šutom za tricu 5/8. Amerikanac Scott Bamforth bio je najefikasniji kod gostiju s 12 poena.

Očekivano zanimljiv dvoboj odigran je u Malagi gdje je Unicaja ugostila Gran Canariju i tek u posljednjih deset minuta osigurala pobjedu. U posljednju četvrtinu momčadi su ušle poravnate, no tu su domaćini bili bolji i slavili 78-70 uz 16 poena i deset skokova Frana Vazqueza.

Endesa liga, doigravanje:

Unicaja - Herbalife Gran Canaria 78-70 (Vazquez 18p, 10sk / Bellas 18p, 7sk)

Valencia - Cajasol 84-54 (Lafayette 15p / Bamforth 12p, 5sk)

Barcelona - Laboral Kutxa 92-87 (Oleson 29p, Tomić 12p, 5sk / Heurtel 23p, 7as)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.