Sport

Košarka, Endesa liga

Endesa doigravanje: Perasovićeva Valencija slavila u Barceloni i sačuvala nadu

Endesa doigravanje: Perasovićeva Valencija slavila u Barceloni i sačuvala nadu

Košarkaši Valencije, koje trenira hrvatski stručnjak Velimir Perasović, kreirali su iznenađenje u trećoj utakmici polufinala doigravanja španjolskog prvenstva.

Barcelona je kao gost slavila u prve dvije utakmice i u utorak je u svojoj Blaugrani imala priliku doći do treće pobjede kojom bi osigurala polufinale. No, to se nije dogodilo, Valencia je pobijedila sa 74-70 i sačuvala nadu da može do finala. Četvrta se utakmica igra u četvrtak, također u katalonskoj prijestolnici.

Barcelona je na poluvremenu imala deset koševa prednosti (42-32), imala je vodstvo i na ulasku u treću četvrtinu (59-53), a u zadnjoj je dionici vodila sa 66-61 prije nego što je Valencia napravila seriju 6-0 i uvela utakmicu u neizvjesnu završnicu. U posljednjoj je minuti Justin Doellman pogodio četiri slobodna bacanja i donio gostima pobjedu.

U Perasovićevoj je momčadi Doellman ubacio 19 koševa, a potencijalni hrvatski reprezentativac Oliver Laffayete je zaključio dvoboj sa sedam poena, te po dva skoka i asistencije. Kod domaćih je Joey Dorsey bio prvi strijelac s 20 koševa, a naš je Ante Tomić upisao učinak od šest koševa (dvice 3-7, slobodna bacanja 0-1) i pet skokova. Marija Hezonje nije bilo u sastavu.

Endesa liga, polufinale doigravanja:

Barcelona - Valencia 70-74
(Barcelona vodi u seriji s 2-1)

Unicaja - Real Madrid 88-75
(Real Madrid vodi u seriji s 2-1)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.