Sport

Nogomet, SP Brazil

Perišić: Nije važno tko asistira i tko zabija, važno je da Hrvatska pobjeđuje

Perišić: Nije važno tko asistira i tko zabija, važno je da Hrvatska pobjeđuje

Hrvatski dvojac iz Wolfsburga, Ivica Olić i Ivan Perišić, odigrao je vrlo važnu ulogu u pobjedi nad Kamerunom.

Izabranici Nike Kovača uvjerljivo su pobijedili Kamerun, uz pogotke Ivice Olića i Ivana Perišića, sadašnjih članova njemačkog Wolfsburga, te dva gola bivšeg napadača tog kluba, Marija Mandžukića.

"Najbitnija su bila tri boda, za samopouzdanje. Svi su odigrali dobro, bili željni igre i golova. Nadam se da ćemo biti pravi i protiv Meksika. Nije važno tko asistira i tko zabija, važno je da Hrvatska pobjeđuje", poručio je Perišić za službenu stranicu HNS-a.

Kod prvog je gola asistirao Oliću.

"Tijesna je bila situacija, mogao sam i pucati, ali učinilo mi se da sam vidio suigrača na toj lijevoj strani", kaže.

Hrvatskoj u Skupini A preostaje još odmjeriti snage s Meksikom.

"Meksiko je odličan, gledali smo obje njihove utakmice. Taktički i fizički su moćni, bit će to prava utakmica. Nije nas strah, mislim da smo i bolji", rekao je Perišić.

Ivica Olić otkrio je poslije susreta kakav mu je problem iskrsnuo na dan ogleda u Manausu. Razbila su mu se staklena vrata kupaonice te mu se komad stakla zabio u stopalo. Morao je na šivanje, a igrao je pod injekcijom. Slijede mu dva dana mirovanja.

"Moram pohvaliti medicinsku službu, koja je danas brzo reagirala. Imao sam sreće, nisam osjećao bolove. Uvjerili su me da je šivanje najbolje i sve je bilo dobro", rekao je Olić.

"Drago mi je zbog Ivana, mislim da je odigrao sjajno i riješio pitanje pobjednika. Savršeno mi je dodao kod prvog gola i sjajno je pretrčao pola terena kod drugog. Ovo je definitivno bila njegova najbolja utakmica za Hrvatsku. Bio je osporavan, a to je igrač koji mnogo toga može", naglasio je.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.