Sport

Košarkaški mercato

Ukić: Cedevita je interesantan projekt

Ukić: Cedevita je interesantan projekt

Udarna vijest prijelaznog roka ne samo Hrvatske već i regije svakako je potpis kapetana hrvatske košarkaške reprezentacije Roka Leni Ukića za Cedevitu.

Ukić se priključio pripremama reprezentacije s kojom u četvrtak putuje na pripremni turnir u Francusku za skorašnje Svjetsko prvenstvo, a velika promocija u klubu održat će se 16.08.

"Vraćam se nakon deset godina! Nemam puno godina ali to je stvarno dugo razdoblje s obzirom da sam rano krenuo u inozemstvo. I meni je još čudno da ću novu sezonu igrati doma ali jako sam sretan zbog toga. Imam dobar osjećaj, puno motiva i jedva čekam da sve to skupa počne", rekao je Ukić.

Roko je čovjek od trofeja, a Cedevita klub gladan istih. No, krenulo je aktualnim naslovom prvaka nakon dva osvojena Kupa.

"Vjerujem da je klub na dobrom putu, spreman svake sezone napraviti novi iskorak. To su mnogi prepoznali, na kraju krajeva i ja pa mi je taj projekt bio jako interesantan a zbog toga smo se uspjeli i dogovoriti. Nadam se da ću i ja svojim dobrim igrama pomoći klubu da dođe do svih svojih zacrtanih ciljeva i nadam se jednoj pravoj sezoni", poručio je na kraju Roko Leni Ukić.

Iako ima tek 29 godina, Roko Ukić (05.12.1984. Split) je promijenio impresivan broj velikih klubova.

Još kao 16-godišnjaka ga je Jasmin Repeša, kao tadašnji trener Splita, iz juniorske preselio u seniorsku momčad, a sa 17 godina Ukić je već bio kapetan Žutih.

Riječ je o igraču koji je 2005. godine 41. pickom izabran od strane Toronto Raptorsa na NBA draftu. U karijeri je prije dolaska za Cedevitu igrao za već spomenuti Split, Tau Ceramicu, Barcelonu, rimsku Lottomaticu, Toronto Raptors, Milwaukee Bucks, Fenerbahče Ülker i Panathinaikos.

Karijeru u inozemstvu (Tau Ceramici) Ukić je počeo 2005. godine i otad je konstantno igrao u klubovima koji igraju ili Euroligu ili NBA.

S U-18 reprezentacijom Hrvatske 2002. godine u Njemačkoj je osvojio zlatnu medalju, a sa seniorima Hrvatske najbolji je rezultat ostvario proteklog ljeta na Eurobasketu u Sloveniji, kad su Hrvati završili kao četvrti.

Tijekom karijere tursku i grčku ligu je osvojio po dva puta, a hrvatsku jednom. Kup Španjolske, Turske i Grčke osvojio je po dva puta, 2013. godine bio je MVP Kupa Grčke, a 2011. je izabran kao MVP doigravanja u Turskoj.

Prošle, trofejne sezone Ukić je u Panathinaikosu u Euroligi imao prosjek od 6.3 poena, 1.6 skokova i 2.2 asistencije, no s Eurobasketa se vratio s problemom Ahilove tetive i propustio je početak sezone.

U osam sezona u Euroligi Ukić je odigrao ukupno 146 utakmica uz prosjek od 8.5 poena, 2.1 skok i 2.6 asistencije, a u NBA ligi je u dresu Toronta i Milwaukeeja ukupno odigrao 85 utakmica uz prosjek od 4 poena, 0.9 skokova i 1.9 asistencija.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.