Sport

Tenis, US Open

US Open: Briljantni Čilić stigao do prve Grand Slam titule!

US Open: Briljantni Čilić stigao do prve Grand Slam titule!

Marin Čilić napravio je ono u što je malo tko, osim njega i trenera Gorana Ivaniševića, vjerovao. S uvjerljivih 6-3, 6-3, 6-3 slavio je nad Japancem Keijem Nishikorijem u finalu US Opena i tako Hrvatskom tenisu donio treću Grand Slam titulu nakon Ive Majoli i svoga trenera Ivaniševića.

O kakvoj se dominaciji u posljednjim trenucima US Opena radilo svjedoči i podatak kako Čilić u četvrtfinalu, polufinalu, niti u finalu nije izgubio niti jedan set!

"Zahvaljujem svom timu na čelu s Goranom Ivaniševiću koji me ponovno naučio kako uživati u tenisu," izjavio je Čilić odmah po završetku susreta.

Čilić se tako pridružio svom treneru Goranu Ivaniševiću kao jedini hrvatski tenisač sa seniorskim pojedinačnim naslovom na Grand Slam turnirima. Naslov osvojen u Flushing Meadowsu dvanaesti je po redu za 25-godišnjeg hrvatskog tenisača, ali i daleko najveći u karijeri.

Hrvatski je tenisač bio potpuno nadmoćan, bolji od Nishikorija u svim teniskim elementima, a pogotovo u prijelomnim trenucima meča. Po jedan break u prvom i trećem setu, te čak tri u drugom donijeli su Čiliću 300. profesionalnu pobjedu u karijeri i mjesto među teniskim besmrtnicima.

Trijumf pred 22 tisuće gledatelja u Nacionalnom teniskom centru "Billie Jean King" u New Yorku, donio je najboljem hrvatskom tenisaču i povratak u društvo desetorice najboljih igrača svijeta te novčanu nagradu od tri milijuna američkih dolara.

Na novoj ATP ljestvici Čilić će biti na devetom mjestu, čime je izjednačio svoj najbolji plasman u karijeri. Poraženi finalist Kei Nishikori nalazi se jedno mjesto ispred Čilića.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.