Sport

Nogomet

Cannavaro naslijedio Lippija na klupi kineskog prvaka

Cannavaro naslijedio Lippija na klupi kineskog prvaka

Fabio Cannavaro, kapetan talijanske nogometne reprezentacije koja je 2006. osvojila naslov svjetskog prvaka, predstavljen je u srijedu kao novi trener četverostrukog kineskog prvaka Guangzhou Evergrandea, kluba koji je do posljednja tri naslova vodio Marcelo Lippi.

Cannavaru će ovo biti prvi posao glavnog trenera u karijeri, nakon što je tri godine proveo kao pomoćnik u Al-Ahliju, klubu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u kojem je 2011. završio bogatu igračku karijeru.

Tranzicija na trenerskoj klupi ipak neće biti tako drastična, s obzirom da će 66-godišnji Lippi, izbornik talijanske reprezentacije koja je trijumfirala na SP-u 2006. godine, ostati u klubu.

"Još ću uvijek biti glavni direktor i glavni trener, samo što neću svaki dan biti na terenu", izjavio je Lippi pojašnjavajući svoju buduću poziciju u klubu s kojim je osim tri naslova prvaka Kine, osvojio i kineski kup, a prošle godine i azijsku Ligu prvaka.

Četrdesetjednogodišnji Cannavaro, koji je u igračkoj karijeri nastupao za Napoli, Parmu, Juventus, milanski Inter i Real Madrid, 2006. godine je kao kapetan talijanske reprezentacije osvojio i Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.