Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Pobjede Chelsea, Cityja i Arsenala, asistencija Jelavića

Premiership: Pobjede Chelsea, Cityja i Arsenala, asistencija Jelavića

U derbiju 14. kola engleskog nogometnog prvenstva Chelsea je na Stamford Bridgeu bez većih problema pobijedio Tottenham 3-0 i potvrdio vodeću poziciju na ljestvici.

Golove za 'Bluese' koji ove sezone još nemaju niti jedan poraz, zabili su Hazard (19), Drogba (22) i Remy (73).

Pobjedu je ostvario i Manchester City koji je na gostovanju kod Sunderlanda slavio 4-1. Domaćin je poveo golom Connora Wickhama u 19. minuti, no City je do poluvremena okrenuo rezultat golovima Aguera (21) i Jovetića (39). Gosti su u drugom dijelu zabili još dva gola, a strijelci su bili Zabaleta (55) i ponovo Aguero (71).

Arsenal je stigao do bodova protiv Southamptona golom Alexisa Sancheza u 89. minuti. 'Topnici' su pobjedu izborili s igračem više nakon što je u 80. minuti teren zbog ozljede morao napustiti Toby Alderweireld. Gosti su do tada obavili sve tri izmjene, pa su do kraja utakmice imali igrača manje.

Everton i Hull City su odigrali 1-1. Domaćin je poveo golom Lukakua u 34. minuti, a izjednačio je Aluko pola sata prije kraja susreta na asistenciju Nikice Jelavića.

Na ljestvici vodi Chelsea sa 36 bodova, Manchester City je drugi sa šest bodova manje, a Southampton je ostao na trećem mjestu sa 26 bodova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.