Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Arsenal i Chelsea bez pogodaka

Premiership: Arsenal i Chelsea bez pogodaka

U derbiju 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal i Chelsea su odigrali 0-0 čime su 'Bluesi' načinili još jedan korak bliže osvajanju naslova prvaka.

Chelsea sada ima deset bodova više od Manchester Citja i Arsenala, a do konca prvenstva još su četiri kola. S tim da Chelsea ima i utakmicu manje, dakle još pet utakmica u kojima mora sakupiti šest bodova za potvrdu prvog mjesta.

Derbi 'Topnika' i 'Bluesa' protekao je u razočaravajućoj igri s obje strane. Premda su navijači Arsenala cijeli susret pjevali 'boring boring Chelsea', pitanje je koji je sastav bio dosadniji u ovom susretu.

Osim što je njegova momčad praktički osigurala naslov prvaka, Jose Mourinho je imao još jedan razlog za zadovoljstvo. Ponovo nije izgubio od Arsenea Wengera. Otkako je 2004. prvi put stigao na Stamford Bridge Portugalac i Francuz su 13 puta bili na suprotnim stranama i Mourinho je ostvario sedam pobjeda i šest neodlučenih ishoda. Još je zanimljiviji podatak kako je Mourinho u 40 ligaških ogleda protiv Arsenala, Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Liverpoola izgubio samo tri puta.

U ranije odigranom susretu Everton je deklasirao Manchester United 3-0 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu protiv 'Crvenih vragova' na Goodison Parku. Golove su postigli James McCarthy (5), John Stones (35) i Kevin Mirallas (74). U posljednje tri međusobne utakmice na Goodison Parku Everton je upisao tri pobjede uz razliku pogodaka 6-0.

Na ljestvici vodi Chelsea 77 bodova, Manchester City i Arsenal imaju po deset bodova manje, a četvrti je Manchester United sa 65 bodova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.