Sport

Košarka

Drakšić: Pitanje izbornika riješit ćemo u siječnju

Drakšić: Pitanje izbornika riješit ćemo u siječnju

Hrvatska košarkaška reprezentacija izvukla je dobru skupinu za predstojeći Eurobasket. U rujnu iduće godine u zagrebačkoj Areni igrat će u skupini C uz Hrvatsku još Slovenija, koju je HKS imao pravo odabrati da bude u našoj skupini - te Nizozemska, Grčka, Makedonija i Gruzija.

Ostale tri skupine igrat će se još u Rigi, Montpellieru i Berlinu, četiri reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u osminu finala nakon čega se igra po nokaut sustavu. Tajnik HKS-a Željko Drakšić zadovoljan je reprezentacijama koje smo izvukli na svečanom izvlačenjem u pariškom Disneylandu.

"Očekujemo veliki posjet slovenskih navijača u Areni, a potajno sam želio Makedoniju iz istog razloga, jer ih navijači prate gdje god igrali. Tu je i Grčka koja je uvijek dobra ekipa i kvaliteta grupe s njima je daleko jača", smatra Drakšić.Tu su još Nizozemska te Gruzija s kojom smo imali velikih problema na prošlom velikom natjecanju, a Drakšić smatra da "nikoga ne treba podcjenjivati" ali ni od nikoga strahovati kad se napuni Arena.

"A to da jesmo favoriti ove naše skupine i da pretendiramo na prva četiri mjesta - to svakako stoji", reko je tajnik HKS-a. Osim što je pred našim igračima veliki izazov, ni organizacijski se ne smije zaboraviti.

"Ovo je izuzetno zahtjevno natjecanje, a usudim se reći da je to među pet sportskih događaja u svijetu. Organizaciju smo dobili prije godinu dana i nemamo puno vremena. U jeku smo najžeščih priprema za to natjecanje zajedno s gradom i resornih ministarstava. Vjerujem da ćemo sve na vrijeme na praviti i da će svi koji dođu u Zagreb biti zadovoljni", poručio je Drakšić.Kao i kod svakog velikog natjecanja, kojem je Hrvatska domaćin, sve će biti besprijekorno, a još samo, kad govorimo o samoj košarci nedostaje izbornik.

"Glede izbornika to je pitanje svih pitanja u ovom trnutku. U narednih 10 dana bit će sjednica Upravnog odbora s temom usvajanje izvješća svih trenera i izbornika u protekloj sezoni. O toj ocjeni će puno toga ovisiti daljnji koraci UO i imati ćemo jasniju sliku oko izbornika već u siječnju, a ovo što piše u medijima oko mogućih kandidata ne želim komentirati", pojasnio je Drakšić i dodao da ni bivši izbornik Repeša nije isključen za novi angažman.

"Teoretski apsolutno da. Sve će ovisiti o izvješću koje je on predao u HKS i ocijeni tog izvješća", zaključio je tajnik HKS-a Željko Drakšić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.