Sport

Nogometni mercato

Šef Tottenhamove skautske službe gledao Kramarića u Sevilli

Šef Tottenhamove skautske službe gledao Kramarića u Sevilli

Novi skaut Tottenhama Paul Mitchell bio je u četvrtak u Sevilli na utakmici Europske lige i gledao napadača Rijeke u akciji. Prvi posao otkad je postao novi šef Tottenhamove skautske službe po dolasku iz Southamptona bilo mu je "snimanje" napadača hrvatske reprezentacije i Rijeke Andreja Kramarića.

Nažalost, nije vidio mnogo, hrvatski reprezntativac nije se uspio upisati u listu strijelaca, a Rijeka je ispala iz Europske lige. Kramarić je ukupno pet puta pucao na gol, ali samo dvaput u okvri. Uglavnom su njegovi šutevi bili iz većih udaljenosti, samo jedanput pucao je unutar šesnaesterca.

No podatak da je Mitchell došao po Kramarića govori koliko je im je Andrej važan. Mitchell je tek nedavno stigao iz Southamptona čiju je prošlogodišnju momčad sam slagao. Prošle sezone Saintsi su bili odlični u ligi i zaradili su više od 35 milijuna funti od prodaje igrača.

Tottenham ne mora štedjeti, a njegovi najrazvikaniji napadači, Soldado i Adebayor, zabili su ukupno samo tri gola ove sezone. Potpiše li, Kramarić će vjerojatno igrati bi u špici s Harryjem Kaneom, pa bi tako Tottenham u napadu mogao uskoro imati trenutno najperspektivnijeg hrvatskog te engleskog napadača.

Ipak, prva želja Spursa je Wilfred Bony, koji im je zabio u nedjelju, no za stasitog napadača Swansea traži 30 i više milijuna funti. Kramarić će otići za mnogo manji iznos, ali tek se treba priviknuti na Englesku i bio bi pravo pojačanje Tottenhamu tek za iduću sezonu, a njegovi navijači žele plasman u Ligu prvaka još ove godine...


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.