Sport

Nogomet

HNS, FIFA i UEFA pomažu Slavoniji: Poplavljenim područjima 9,5 milijuna kuna

HNS, FIFA i UEFA pomažu Slavoniji: Poplavljenim područjima 9,5 milijuna kuna

Lijep poklon pod bor dobili su klubovi koji su proljetos stradali tijekom nezapamćenih poplava u istočnoj Slavoniji. Hrvatski nogometni savez osigurao je putem FIFA-e i UEFA-e, izdašnu financijsku pomoć, izvjestio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

''NK Borac Drenovci, NK Jadran Gunja, NK Posavac Posavski Podgajci, NK RAŠK Rajevo Selo, NK Sloga Račinovci, NK Srijemac Strošinci dobili su od FIFA-e 600 tisuća dolara i od UEFA-e 500 tisuća eura'', pohvalio se Šuker.

Sredstava su strogo namjenska, a njihovo korištenje zahtijevat će pripremu i predaju precizne projekte i provedbene dokumentacije za sanaciju, što će provoditi Hrvatski nogometni savez sa svojim partnerima. Kojim tempom ide obnova izvjestila je voditeljica međunarodnog odjela i licenciranja u HNS-u Ivančica Sudac.

''Odmah nakon Nove godine ćemo užurbano krenuti u izradu detaljnih projekata i izvedbenog projekta, raspisati natječaje i krenuti u sanaciju svih šest nogometnih terena. Kod svih klubova nije došlo do istih oštećenja, obavit će se radovi na onom dijelu infrastrukture koja je najviše pogođena poplavama'', rekla je Sudac.

Pomoći se zahvalio i načelnik općine Gunja Hrvoje Lucić.

''Gospodin Šuker je tu bio za vrijeme poplava, on je obećao da ćemo dobiti novi stadion i teren. Ja niti jednog trenutka nisam u to sumnjao. zahvaljujem se HNS-u svemu što je napravio za Gunju'', rekao je Lucić.

Radovi bi trebali biti završeni do proljeća kad bi klubovi mogli zaigrati na obnovljenim igralištima i stadionima. Šuker je na kraju komentirao potez zamjenice zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Sandre Švaljek, koja je na današnjoj je sjednici Gradske skupštine s dnevnog reda povukla točku o izgradnji potencijalnog kampa HNS-a u Sveticama.

''Krivo mi je jer imamo sredstva na računu, kad znamo što znači svaka kuna, ali ne želim...Ovo je ipak prioritet jer su ovi ljudi izgubili kuće. A ako ne bude na Sveticama napravit ćemo to negdje drugdje, jer novce imamo. Ali krivo mi je, znate da je politika u tome i mi tu ne možemo ništa'', zaključio je Šuker.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.