Sport

Tenis

ATP Delray Beach: Karlović ide po šesti naslov uoči 36. rođendana

ATP Delray Beach: Karlović ide po šesti naslov uoči 36. rođendana

Hrvatski tenisač 35-godišnji Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u Delray Beachu nakon što je noćas u polufinalu pobijedio Francuza Adriana Mannarina sa 6-3, 6-4 poslije sat i 10 minuta igre.

Karlović je odlično servirao, pogodio je 17 aseva, te je sa po jednim "breakom" u svakom setu stigao do 13. finala u karijeri. Zasad ima pet naslova, a posljednji je osvojio u srpnju 2013. kada je slavio u Bogoti.

U finalu ga čeka deset godina mlađi Amerikanac Donald Young, 56. igrač na ATP listi, s kojim dosad nikad nije igrao. Young je u polufinalu svladao favoriziranog australskog Hrvata Bernarda Tomića sa 4-6, 6-4, 6-2. To mu je tek drugo finale u karijeri (2011. Bangkok) i još čeka prvi naslov.

"Uvijek sam volio igrati u Delray Beachu, jer živim blizu pa mi to odgovara. Što se tiče mog protivnika u finalu, moram reći da Young ove godine igra stvarno dobro, a prošli tjedan bio je u polufinalu Memphisa. Bit će to težak meč", rekao je Karlović, koji će za šest dana proslaviti 36. rođendan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.