Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Mancini: Pellegrini je imao sreću jer je naslijedio moj Manchester City

Mancini: Pellegrini je imao sreću jer je naslijedio moj Manchester City

Bivši menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini danas je na klupi milanskog Intera. No i dalje ima potrebu komentirati igre građana koji u ovom trenutku u engleskom prvenstvu zaostaju šest bodova za vodećim Chelseajem i imaju utakmicu više, a u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka u gostima kod Barcelone moraju nadoknaditi zaostatak od 2:1. Nisu u baš sjajnoj poziciji.

Aktualni engleski prvak još ranije je ispao iz FA kupa te Mancini smatra kako njegov nasljednik Manuel Pellegrini nema nikakav izgovor za sezonu u kojoj City najvjerojatnije neće osvojiti niti jedan trofej.

"Pellegrini je imao puno sreće jer sam mu ostavio momčad koja je dobro posložena i jaka na svim pozicijama. Uz to je imao dovoljno novca za dovođenje još nekoliko pojačanja", rekao je Mancini za CNN i nastavio:

"City svake sezone mora jurišati po naslov prvaka i do posljednjeg kola biti u prilici da ga osvoji. Mislim da je City najbolja momčad Premier League, bez obzira na to što je na drugom mjestu i što zaostaje šest bodova za Chelseajem."

Talijanski trener uvjeren je kako City još uvijek ima priliku obraniti naslov prvaka.

"U prvenstvu se može svašta dogoditi, ima još dosta utakmica do kraja, do posljednje minute ništa nije izgubljeno. Sami sebe moraju uvjeriti da mogu obraniti titulu i krenuti u akciju", kaže Mancini i zaključuje:

"Izgradio sam ovu momčad koje je sad na drugom mjestu. Pellegrini igra s istim igračima i vrlo sam ponosan na tu činjenicu."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.