Sport

Nogomet, Premiership

Tužan kraj velikog kapetana: Iznevjerio sam sve

Tužan kraj velikog kapetana: Iznevjerio sam sve

Steven Gerrard na Anfieldu je 17 godina. Na kraju ove sezone odlazi iz Liverpoola i karijeru će nastaviti u MLS-u, u dresu Los Angeles Galaxyja.

Čovjek je to koji je redse kao kapetan 2005. godine odveo do naslova europskog prvaka, međutim nakon današnjeg derbija protiv Manchester Uniteda pitanje je po čemu će navijači pamtiti.

Gerrard nikad u karijeri nije osvojio naslov s Liverpoolom, a najbliže je bio prošle sezone kada su redsi u posljednja tri kola prokockali naslov te ga 'poklonili' Manchester Cityju.

Jedan od tragičara prošle sezone bio je upravo Gerrard koji se u ključnoj utakmici protiv Chelseaja poskliznuo i otvorio plavcima put od pobjede na Anfieldu. Nakon tog poraza za redse povratka nije bilo, naslov je izgubljen.

U nedjelju je Gerrard igrao posljednji derbi protiv Manchester United. Trebala je to biti lijepa priča s obzirom na formu redsa, ali kapetan je na terenu izdržao samo 45 sekundi. U igru je ušao na početku nastavka, a onda nakon jednog duela s Herrerom zaradio crveni karton i put u svlačionicu.

"Odluka je bila ispravna. Iznevjerio sam suigrače i navijače. Preuzimam odgovornost. Predugo igram da bih napravio onda nešto tako. Ne znam zašto sam to napravio, jednostavno ne znam. Nemam što više dodati. Upravo sam izašao iz svlačionice gdje sam se ispričao suigračima", rekao je Gerrard nakon utakmice.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.