Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Shelvey s bijele točke donio bod Swanseaju

Premiership: Shelvey s bijele točke donio bod Swanseaju

Momčad Swanseaja uspjela je u prvom dijelu sezone iznenaditi Everton na Goodison Parku, ali kod kuće labudovi nisu bili uspješni protiv tofeesa.

Utakmica na Liberty Stadiumu završila je 1:1, Swansea je remizirao nakon dvije pobjede i propustio probiti granicu od 47 bodova, koliko im je dosadašnji rekord u Premier ligi. Trenutačno su na 46 bodova, a do kraja sezone je još šest utakmica, pa je izvjesno da će labudovi srušiti taj rekord.

Mreža Evertona zatresla se u 31. minuti, ali je sudac poništio pogodak Jonjoa Shelveya zbog prekršaja njegovog suigrača. U prednost su došli gosti, pred odlazak na odmor. U 41. minuti sjajno je po lijevoj strani prošao James McCarthy. Ubacio je u sredinu, loptu je preskočio Pienaar, a zatim se na pravom mjestu našao aaron Lennon koji je lako matirao vratara Fabianskog.

No, momčad Roberta Martineza nije upisala i četvrtu uzastopnu pobjedu u Premiershipu. Ono što je propustio u prvom poluvremenu, Shelvey je napravio u drugom dijelu. Nakon igranja rukom Seamusa Colemana u 16-ercu, Shelvey je bio precizan s bijele točke.

Trener Swanseaja prvu je izmjenu napravio već u 17. minuti. Bafetimbi Gomis se ozlijedio, zamijenio ga je Marvin Emnes. Bh. reprezentativac Muhamed Bešić ostao je na klupi Evertona.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.