Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Ancelotti: Vježbali smo obranu prekida, ali nismo imali Mandžukića

Ancelotti: Vježbali smo obranu prekida, ali nismo imali Mandžukića

U utorak navečer, Real Madrid u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka gostuje kod Atletico Madrida.

Trener Carlo Ancelotti smatra da dvoboji s Atleticom neće odlučivati o njegovoj sudbini na klupi branitelja naslova prvaka Europe.

"Mislim da moj ostanak ovisi o radu cijele sezone, ne samo o ovom dvoboju. Na kraju sezone ćemo raspravljati o učinjenom."

"Ne trebamo pobjedu u ovoj utakmici, jer će i remi biti važan. Najvažnije je proći dalje i to će biti teško protiv jakog suparnika."

Kakva je situacija s igračima, Bale će moći igrati?

"Bale je u redu, kao i ostatak momčadi. Sutra ću odlučiti tko će započeti utakmicu. Sretan sam jer imam cijelu momčad na raspolaganju."

"Ako Bale nije 100 posto spreman, onda neće igrati. Ali Bale je spreman. Svi igrači trebaju igrati i obranu i napad. Nije problem u brojkama. Ako želim biti bolji u sredini, mogu igrati sa sedam igrača u sredini. Ako će Simeone igrati s osam, ja ću pokušati s devet. Međutim, nogomet nisu samo brojke."

Protiv Atletica niste uspješni ove sezone.

"Nemamo opsesiju s Atleticom, samo s ulaskom u finale Lige prvaka. Naš cilj nije pobijediti Atletico, već osvojiti Ligu prvaka."

Prisjetio se i prošlosezonskog uspjeha.

"Ramosov pogodak za izjednačenje je nezaboravni trenutak jer nam je omogućio da se borimo i osvojimo važan naslov za klub. I dalje je to važan pogodak, ali to je prošlost. Sada smo usredotočeni na ponovno osvajanje trofeja."

"Ramos je vrlo važan za nas. Imao sam prilike trenirati mnoge velike igrače i Ramos je jedan od njih. Ima osobnost i karakter."

"Što imam reći za Simeonea? Veliki je trener, cijenim ga mnogo. Potvrdio se i jedan je od najboljih na svijetu. Čast mi je, a ujedno i problem suprotstaviti mu se."

"Vježbali smo prekide i obranu prekida u čemu je Atletico jak, ali bilo bi najlakše kada bi imali suparnike na našem treningu. Ali nismo imali Mandžukića. Nećemo ni razmišljati previše o tome. Nemojte zaboraviti i da smo osvojili Ligu prvaka zahvaljujući prekidima."

"Atletico je vrlo kompliciran suparnik. Imaju odličan obrambeni sustav, jako se bore protiv nas. Bore se od prve do posljednje minute. Maksimalno ih uvažavamo, ali Atletico nije naša crna mačka."

Opširnije pročitajte na Goal.com/hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.