Sport

Nogomet, Liga prvaka

Liga prvaka: Modrić i Mandžukić bez pobjednika

Liga prvaka: Modrić i Mandžukić bez pobjednika

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Atletico Madrid i Real Madrid su na Vicente Calderonu odigrali bez pogodaka, pa će odluka o putniku u polufinale biti donesena 22. travnja na Santiago Bernabeu.

Repriza lanjskog finala Lige prvaka u kojem je Real nakon produžetka slavio 4-1, donijela je visoke tenzije, mnogo nervoze, ali malo nogometa. Bio je to njihov već sedmi međusobni susret ove godine i Real je još uvijek bez pobjede.

Atletico je četiri puta slavio, a tri susreta su završila bez pobjednika. Atletico je bio bolji u španjolskom Superkupu (1-0, 1-1) i španjolskom Kupu (2-0, 2-2), a slavio je i u oba ligaška ogleda (2-1, 4-0). U četiri ovosezonska okršaja na Vicente Calderonu 'Colchonerosi' su ostvarili tri pobjede i remi uz razliku pogodaka 7-0. Zanimljivo, Atletico od 1999. do 2013., dakle 14 godina, nije ostvario niti jednu pobjedu protiv Reala. Ove sezone to mu je uspjelo četiri puta.

Real je bolje otvorio utakmicu i već u trećoj minuti mogao je do vodstva, no Gareth Bale je zapucao zicer. Velšanin je izbio sam ispred Jana Oblaka, no slovenski vratar je sjajno reagirao. Bale je opasno zaprijetio i u 31. minuti udarcem s dvadesetak metara, no Oblak je zaustavio njegov udarac. Do konca poluvremena prilike za Real imali su i James Rodriguez, te naš Luka Modrić no nije bilo promjene rezultata.

Atletico je u prvom poluvremenu samo jednom ugrozio suparnička vrata, no Casillas je lakoćom obranio Griezmannov udarac. Mario Mandžukić je u prvom poluvremenu mnogo pretrčao, pomagao u obrani, no u napadu je bio nevidljiv baš kao i većina njegovih suigrača.

Hrvatski napadač je 52. minuti stradao u sudaru s Sergio Ramosom koji mu je laktom raskrvario arkadu. Ljuti Mandžukić je krvave glave napustio teren kako bi mu pomogla liječnička služba, a smirivao ga je čak i Modrić. Nakon nekoliko minuta Mandžo se vratio na travnjak. Nastavak susreta donio je mnogo nervoze, niz prekršaja i četiri žuta kartona. Nažalost, ne i golove. Modrić je za Real odigrao cijeli susret, baš kao i Mandžukić za Atletico.

ATLETICO MADRID - REAL MADRID 0-0

MADRID. Stadion Vicente Calderon - 54,900 gledatelja; Sudac: Milorad Mažić (Srbija)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Mandžukić, Suarez / Ramos, Marcelo

Crveni kartoni: -

ATLETICO MADRID: Oblak - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Mario Suarez, Gabi - Arda Turan, Griezmann (od 77. Garcia), Koke (od 83. Torres) - Mandžukić

REAL MADRID: Casillas - Carvajal (od 85. Arbeloa), Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Kroos, James - Bale, Benzema (od 75. Isco), Ronaldo


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.