Sport

Košarka, ABA Liga

Repeša: U finalu će odlučit motiv, želja i volja

Repeša: U finalu će odlučit motiv, želja i volja

Cedevita danas u Beogradu igra prvu utakmicu finala ABA lige protiv Crvene zvezde. Nakon odlične polufinalne serije gdje je Cedevita preokrenula vodstvo Budućnosti od 0-2 u 3-2 i tako po drugi put zaredom ušla u finale ABA lige.

"Ove godine je to nešto drugačije i ne odlučuje samo jedna utakmica, gdje je moguće neko iznenađenje, nego se igra serija na tri pobjede, u kojoj će se odlučiti koja ekipa je spremnija, odlučnija, motiviranija i koja ima veću želju i volju da dođe do trofeja. Sigurno da je najbitnije za jedan i drugi klub da se ostvari kontinuitet prisutnosti na najvećim natjecanjima, govorim o Euroligi, ali sigurno je i da se nijedna ekipa neće zadovoljiti samo ulaskom u finalnu seriju. Nema uopće dileme da ekipa Crvene zvezde ulazi kao favorit. To je ekipa koja je isključivo pravljena za proizvodnju rezultata, imali su dva dana više odmora i nisu imali putovanje. Stalno su bili locirani u Beogradu, a mi smo u zadnjih desetak dana dva puta putovali u Podgoricu i natrag. Igrali smo i dužu seriju. Međutim, kad dođu utakmice sve se to zaboravi. Sigurno da će svaki od igrača dati sve što može od sebe u ovome trenutku", rekao je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Među igračima koji su trenutno u rosteru Cedevite Miro Bilan je jedini koji je igrao u oba izgubljena Cedevitina finala i sigurno da kod njega postoji velika želja da konačno osvoji naslov prvaka ABA lige:

"Zadovoljni jesmo što smo ušli u Euroligu, ali ne stajemo na tome. Mi smo sad u novoj utakmici, koja kreće od 0-0, i u ovom konkretnom slučaju borimo se za naslov ABA lige. To naš klub nikad nije osvojio, a ovo nam je treći put u finalu i kad bi to osvojili bilo bi nam to veliko zadovoljstvo."

sport.hrt.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.