Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Pep Guardiola: Messija je nemoguće zaustaviti

Pep Guardiola: Messija je nemoguće zaustaviti

"Lijep je osjećaj vratiti se ovdje, na mjesto gdje me vežu mnoge lijepe uspomene. Proveo sam ovdje 30 godina svog života, no sad sam trener Bayerna, to je moj posao i moram ga odraditi što je profesionalnije moguće", kazao je Pep Guardiola uoči prve utakmice polufinala Lige prvaka između Barcelone i Bayerna.

Pep je s Barcom osvojio sve što se osvojiti moglo, kao igrač i kao trener, no sad je na suprotnoj strani, na klupi minhenskog Bayerna.

"Ovdje sam kako bih Bayern odveo u finale Lige prvaka. No nitko se ne zavarava, biti će ovo strašno teška utakmica. Barcelona je momčad koja zna držati loptu u svom posjedu. Ne mogu ništa obećati, bilo bi to neozbiljno. Uz to, ostaje nam i uzvrat u Münchenu", razmišlja Guardiola kojeg brine jedna stvar:

"Barcelona u utakmicu kreče s laganom prednošću - većina igrača me dobro poznaje, zna kako radim. A ja jednostavno nemam načina kako kontrolirati talent Barceloninih igrača. Ne mogu kontrolirati Messija, Neymara... To su igrači koji u trenutku mogu prelomiti utakmicu."

Bayern je i dalje desetkovan ozljedama, nema Arjena Robbena i Francka Riberyja, Alabe, Rodea, Badstubera...

"Da smo se žalili na sve ozljede u posljednja tri mjeseca, ne bismo stigli nigdje. A ovako smo osvojili njemačko prvenstvo, a evo nas i u polufinalu Lige prvaka. Svaku od tih pobjeda trebalo je zaslužiti", kaže Guardiola i napominje:

"Ali ovo je veliki izazov, igramo polufinale Lige prvaka. Svi moramo biti sretni, mi treneri, naši igrači. I svi moramo dati maksimum, a ne žaliti se!"

Na popisu ozlijeđenih je i Robert Lewandowski, slomljen mu je nos i jagodična kost...

"Robert je trenirao posljednja dva dana. Razgovarao sam s njim i objasnio mu da trebam jedanaest 100 posto spremnih igrača, mora mi reći kako se osjeća s maskom na licu. Ako mi svi potvrde da je sve u redu, Lewandowski bi mogao zaigrati. Raduje me činjenica da će Thiago Alcantara biti spreman, trebat će nam njegova pomoć", rekao je trener Bayerna Pep Guardiola.

Kako će postaviti igru, kako zaustaviti Lea Messija?

"Teško je odgovoriti na to pitanje. Messija je praktički nemoguće zaustaviti. Nema te obrambene taktike ili trenera koji to može. Možemo ga pokušati limitirati, vidjet ćemo kako će nam to ići od ruke. Treba 'presjeći' dotok lopte, smanjiti i onemogućiti njegovo kretanje na terenu... Na kraju, takav talent jednostavno ne možeš zaustaviti ili braniti se od njega", priznao je Guardiola.

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.