Sport

Nogomet, Premiership

Premiership: Leicester se spasio, Hull City na rubu ispadanja

Premiership: Leicester se spasio, Hull City na rubu ispadanja

Nogometaši Leicester Cityja u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, osigurali su ostanak u Premiershipu nakon što su u susretu 37. kola odigrali 0-0 na gostovanju kod Sunderlanda, dok je Hull City našeg Nikice Jelavića na rubu ispadanja nakon poraza na gostovanju kod Tottenhama 0-2.

Leicester kolo prije kraja ima četiri boda više od Hulla na 18. poziciji, te osam više od Burnleya i Queens Park Rangersa koji su već ispali. Kramarić je na gostovanju kod Sunderlanda dobio priliku u zadnjih 15 minuta utakmice.

Za razliku od Leicester Cityja gdje navijači mogu početi slavlje, Hull City se našao u gotovo bezizlaznoj situaciji nakon poraza na White Hart Laneu. Spursi su slavili golovima Nacera Chadlija (54) i Dannyja Rosea (61), a Jelavić je za goste igrao do 62. minute.

Uoči zadnjeg kola Hull se nalazi na 18. mjestu koje vodi u drugu ligu s dva boda manje od Newcastle Uniteda koji je izgubio na gostovanju kod Queens Park Rangers 1-2. Niko Kranjčar nije nastupio za QPR. Hull u zadnjem kolu dočekuje Manchester United, dok će Newcastle United ugostiti West Ham.

REZULTATI:

Burnley - Stoke City 0-0

QPR - Newcastle United 2-1 (Phillips 54, Fer 61 / Riviere 24)

Sunderland - Leicester City 0-0

Tottenham - Hull City 2-0 (Chadli 54, Rose 61)

West Ham - Everton 1-2 (Downing 62 / Osman 68, Lukaku 90+3)

Southampton - Aston Villa 6-1 (Mane 13,14,16, Long 26,38, Pelle 81 / Benteke 45+3)


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.