Sport

Vaterpolo

Vaterpolo: Danas odluka o prvaku Hrvatske

Vaterpolo: Danas odluka o prvaku Hrvatske

Večeras će se na bazenu Kantrida u Rijeci rasplesti priča tko je vaterpolski prvak Hrvatske, Primorje Erste banka drugu godinu za redom ili Jug Croatia osiguranje nakon dvije sezone.

Nakon četiri utakmice finalne serije doigravanja rezultat je neriješen - 2:2, a igra se na tri pobjede. Tijesne pobjede Primorja i Juga na svojim terenima, Riječani obje sa plus jedan, Dubrovčani dva puta na peterce, najavljuju veliku neizvjesnost do samog kraja.

Nakon velikih tenzija, prije i tijekom odigravanja četvrte utakmice u Dubrovniku, stvari su se malo smirile. Povjerenik za suce Hrvatskog vaterpolskog saveza, legenda hrvatskog vaterpola Milivoj Bebić Beba, odlučio je povjeriti suđenje inozemnim sucima, kako bi sve bilo regularno. Razlog tome su veliki povici oba kluba na suđenje Štampalije iz Šibenika, te Juga na suđenje Periša iz Splita. Večeras od 18,30 petu utakmicu sude grk Stavridis i talijan Caputi, dva provjerena suca.

Riječani su preboljeli šokove peteraca u četvrtoj utakmici, kada Muslimu sudac Štampalija nije dozvolio pucanje, jer je ponovno spustio loptu na vodu, a u sljedećoj seriji je Janović za Jug zabio iz slične situacije. Trener Asić očekuje neizvjesnu utakmicu, te ističe da je ekipa uprkos svemu spremna:

"Malo smo umorni od ove serije, ali idemo na pobjedu. Sve se zna između ove dvije ekipe. Igraći će izgoriti u bazenu da dođu do druge titule u nizu."

Dubrovčani su nakon peripetija s burom umjesto u Zračnu luku Krk sletili na Pleso, pa su onda cestom produžili za Rijeku. Trener Vjekoslav Kobeščak ističe da Jug može pobijediti u regularnom dijelu, jer samo pobjeda u Rijeci donosi naslov:

"Ekipa je spremna. Fizički i psihički smo jaki i došli po titulu. Ovo je prigoda da Jug ponovno uđe u seriju osvajanja trofeja, jer nas za pet dana čeka i 'Final six' Lige prvaka u Barceloni."

U Rijeci vlada velik interes za utakmicu. Ulaznica ima još jako malo. Očekuje se oko 1.300 gledatelja uz Bazen. Prijenos utakmice može se pratiti na HTV-u 2, kao i putem radio prijemnika na valovima HR2, Radio Rijeke i Radio Dubrovnika.

sport.hrt.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.