Sport

Vaterpolo

Miho Bošković prešao iz Juga u Primorje

Miho Bošković prešao iz Juga u Primorje

Proslavljeni hrvatski reprezentativac i dugogodišnji igrač Jug Croatia osiguranja Miho Bošković novi je igrač Primorja Erste banke.

Novi dubrovčanin u redovima Primorja vaterpolist je s velikim iskustvom. U posljednje dvije sezone igrao je za dubrovački Jug, a u periodu od 2010. do 2012. godine za Vasas na poziciji napadača. Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju nastupio je 63 puta, a debitirao je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005. godine.

S Jugom je osvojio naslov prvaka Europe 2006., Europski superkup, nekoliko naslova državnog prvaka i nekoliko nacionalnih kupova. Osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu 2007. godine, a odigrao je briljantno u polufinalu tog SP-a. Bio je najbolji europski vaterpolist u izboru Europske plivačke organizacije (LEN) 2007. i 2012. godine.

Tako je, nakon odlaska Cavtatskog delfina Sandra Sukna, Primorje na najbolji način popunilo svoje redove. Međutim, za razliku od kontroverznog prelaska Sukna iz Dubrovnika u Rijeku, dolazak Boškovića mnogo je manje kontroverzan, jer Jug CO praktički se odrekao svog dugogodišnjeg igrač, kojeg klub nije stavio na popis prioriteta za sljedeću sezonu.

"Trener i predsjednik Juga me nisu stavili na listu prioriteta za sljedeću sezonu. Bio sam iznenađen, ali nisam htio čekati, iako sam planirao završiti karijeru u Jugu. Koja je pozadina toga i tko odlučuje, ne znam. Na sve što sam postigao u Jugu i s Jugom gledam s velikim ponosom i zadovoljstvom. Jug je moj klub, a ja sam bio i bit ću Jugaš tko god bio na kormilu. Ljudi iz Primorja odmah su reagirali vrlo korektno i uz suglasnost obitelji odlučio sam potpisati za riječki klub. Primorje je za mene novi izazovi nova motivacija. Veselim se dolasku u Rijeku i igranju u uvijek dobroj atmosferi na Kantridi. Učinit ću sve da pažnju i poštovanje koje su mi dali opravdam i vratim na najbolji mogući način", rekao je Bošković.

sport.hrt.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.