Sport

Kraljica se vratila!

Blanka 2. u Rimu: Jako sam zadovoljna i natjecanjem i rezultatom!

Blanka 2. u Rimu: Jako sam zadovoljna i natjecanjem i rezultatom!

Kraljica se vratila! Organizatori Golden Gala mitinga u Rimu proglasili su prije nekoliko dana Blanku Vlašić kraljicom, odnosno najboljom atletičarkom svih vremena na njihovom mitingu, a ona je i potvrdila taj svoj status.

U svojem prvom nastupu nakon devet mjeseci odsustva sa skakališta i problema s ozljedom koljena, Blanka je na mitingu Dijamantne lige u Rimu zauzela drugo mjesto, zahvaljujući skoku preko 197 cm u prvom pokušaju!

Pobijedila je aktualna europska prvakinja, Španjolka Ruth Beitia, koja je prva u svijetu ove sezone preskočila dva metra, dok su iza Blanke ostale Poljakinja Kamila Lićwinko (197 cm), Ruskinja Marija Kučina (194 cm), naša Ana Šimić (194 cm), Ruskinja Ana Čičerova (194 cm)...

Ovim rezultatom Blanka je ispunila normu za Svjetsko prvenstvo u Pekingu, kao i za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, čime početna tvrdnja o njezinom povratku još dobiva na težini.

„Jako sam zadovoljna i natjecanjem i rezultatom! Bilo je uzbudljivo i neizvjesno i drago mi je što sam se borila do kraja i izvukla 197 u prvom pokušaju. Bilo mi je posljednjih mjeseci jako bremenito, na treningu sam se borila s ozljedama i nismo još odradili sve što smo trebali. Vidjelo se to kod skokova na dva metra. Nastavljamo dalje s treninzima i vjerujem da ću do Svjetskog prvenstva u Pekingu biti potpuno spremna", rekla je Blanka nakon mitinga u Rimu.

Blanka, inače, ima pet pobjeda u Rimu, a sa 203 cm drži i rekord mitinga.

Rezultate skoka u vis pogledajte OVDJE .

Sljedeći Blankin nastup bit će na mitingu Dijamantne lige u New Yorku, 13. lipnja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.