Sport

Nogomet, Liga Prvaka

Buffon: Jedan sin mi navija za Messija, drugi za Neymara, ali u subotu će za nas

Buffon: Jedan sin mi navija za Messija, drugi za Neymara, ali u subotu će za nas

Juventus je u petak poslijepodne održao posljednju konferenciju za medije uoči velikog finala Lige prvaka u Berlinu u subotu s Barcelonom.

Iako su Katalonci favoriti, stara dama je puno optimizma uoči prvog finala nakon 12 godina.

Te 2003. igrao je Gianluigi Buffon, koji ipak nije podigao trofej nakon poraza od Milana, sad ima novu i vjerojatno posljednju priliku.

"Cilj nam je bio plasman u finale Lige prvaka, ali nismo očekivali da će se dogoditi sad, već u sljedeće dvije, tri godine. Ovo nam je ugodno iznenađenje. Bit će puno emocija, ali većina igrača već su igrala velike utakmice", rekao je Buffon nahvalivši rivala Marc-Andrea ter Stegena:

"Pokazao se odličnim ove sezone, jako je mlad i ima vremena za velike stvari."

Juveov vratar priznao je da su njegovi sinovi navijači Barcelone.

"Jedan od njih navija za Messija, drugi za Neymara, ali u subotu će naravno navijati za nas. Ovdje nismo slučajno, a i da ne osvojimo, krećemo otpočetka za mjesec i pol", rekao je Buffon, a svoja razmišljanja podijelio je i trener Massimiliano Allegri.

"Morali smo ući među posljednjih osam, a sad smo u finalu. Jako smo mirni uoči finala, jedina je šteta zbog ozljede Chiellinija, koji je imao sjajnu sezonu. Bit ćemo iznimno fokusirani, dati sve od sebe i nadati se da ćemo imati malo sreće. Neće biti lako zaustaviti Barcin napadački trojac, a utakmica neće završiti 0:0. Nadamo se da Messi nije nepobjediv", rekao je Allegri i dodao:

"Bila je ovo izvanredna godina. Tevez zaslužuje Zlatnu loptu za ovu sezonu i Buffon zbog sjajne karijere."

Leonardo Bonucci otkrio je plan protiv Barcelone.

"Sutra neće biti Barcelonin napad protiv Juventusove obrane. Moramo igrati kao protiv Borussije Dortmund. Barca je nešto jača, ali u finalima razlika je mala. Cheillini nam je važan, ali Barzagli je također jedan od najboljih braniča svijeta. Idemo osvojiti Ligu prvaka za Giorgija, koji je htio igrati ovu utakmicu. Ja mogu zabiti pobjednički gol, ali pobjedu nam može donijeti vezni red."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.