Sport

Regata ulazi u završnicu

Svjetski kup Weymouth: CRO jedra jedre za medalje!

Svjetski kup Weymouth: CRO jedra jedre za medalje!

Nakon što su jučer zbog preslabog vjetra samo dvojci i daskaši odjedrili jedan plov prilično upitne regularnosti danas na regatnim poljima Weymoutha vjetra nije nedostajalo, sve klase su odradile čak tri jedrenja po oko 20 čvorova, a CRO jedra su više nego dobro iskoristila predzadnji dan.

Još jednom su pokazali kakvi su majstori kad treba stisnuti zube i brod, odnosno koliko su smireni i koncentrirani kad regata ulazi u završnicu i kad je biti ili ne biti.

Tonči Stipanović bio je šesti u prva dva plova, a potom je sam sebi za 29. rođendan darovao najbolji mogući dar - pobjedu u zadnjem plovu dana!

Tonči Stipanović prvi je uoči finalnog plova za odličja u Laseru! Ima jedan bod prednosti ispred Australca Mathewa Wearna. U finalni plov za odličja klase Finn plasirao se Ivan Kljaković Gašpić kao osmi, do postolja ne može.

- Malo sam kasnio sa startevima, bila je dosta jaka morska struja iz suprotnog smjera, morao sam paziti da ne prestupim, tako da sam s tim malo samozatajnijim startem bio dva puta šesti. Zadnji plov sam bolje startao, bio sam odmah naprijed, odlično odvozio i pobijedio. Taktika za sutra? Ući prvi! - kratko i jasno objasnio je Stipanović.
I to je jedina taktika koja će zapravo praktički svim finalistima u Laseru sutra igrati, jer su razlike u bodovima vrlo male. Stipanović zaostaje samo dva boda za vodećim Šveđaninom Jesperom Stalheimom, Australac Matthew Wearn na trećem ima samo jedan bod više od Tončija, ima ih još koji se mogu uključiti u borbu za medalje, tako da će finale biti vrlo uzbudljivo. Filip Jurišić završio je natjecanje na jako dobrom 15. mjestu.

A što tek reći za današnji nastup Šime Fantele i Igora Marenića među dvojcima klase 470..u tri plova dvije pobjede i jedno treće mjesto!

Jednostavno fantastično! Dan iz snova za hrvatski dvojac katapultirao ih je na treće mjesto ukupno. Amerikanci Mcnay i Hughes na prvom i Australci Belcher i Ryan na drugom imaju veću bodovnu prednost, tako da Šimu i Igora sutra vjerojatno očekuje borba za broncu s Grcima Mantisom i Kagialisom.

- Odlično je bilo danas. Prave muške regate. Imali smo odlične starteve i brzinu, tako da smo sva tri plova od početka bili u vrhu. S najboljim rezultatima u floti skočili smo na treće ukupno. Treba se sad dobro odmoriti i sutra dati sve od sebe za postolje - zadovoljan je Igor Marenić.

Finaši su u 17.45 startali sedmi plov, nakon šest Ivan Kljaković Gašpić je osmi i za očekivati je da će i on sutra biti u finalu, prema privremenim rezultatima nije u igri za postolje, no još jedno finale bi trebalo biti tu!

U neolimpijskoj dasci sa zmajem finale će jedriti Martin Dolenc, nakon osam jedrenja šesti je među 12 natjecatelja.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.