Sport

Košarka, NBA Liga

Skromna večer Hrvata u NBA Ligi

Skromna večer Hrvata u NBA Ligi
Screenshot / nba.com

Golden State Warriorsi su sinoć ostvarili sedmu uzastopnu pobjedu, sa 118-98 su pobijedili Orlando Magic Marija Hezonje i Damjana Rudeža

Najučinkovitiji strijelac bio je Stephen Curry sa 27 pogodaka, od čega je 16 zabio u odlučujućoj trećoj četvrtini. Klay Thompson je dodao 21 koš, sve trice, dok je Kevin Durant upisao svoj 17. double-double ove sezone sa 15 koševa i 10 skokova. S ovom pobjedom Golden State ima omjer pobjeda i poraza 38-6.

Prva četvrtina završava s rezultatom 28-22 za Warriorse, ali onda Orlando otvara drugu četvrtinu serijom 16-0. Do kraja poluvremena Golden State se budi i na kraju prva polovica utakmice završava izjednačenim rezultatom 47-47.

U trećoj četvrtini Golden State dominira i nadigrava Orlando sa 42-24.

Mario Hezonja je odigrao 21 minutu za Orlando i zabio je sedam koševa uz pet skokova i dvije ukradene lopte. Damjan Rudež je u četiri minute na terenu upisao samo dvije asistencije. Najučinkovitiji u redovima Orlanda bio je Elfrid Payton sa 23 pogotka.

Phoenix Suns Dragana Bendera su sa 115-103 bili bolji od Toronto Raptorsa. Nakon što su zaostajali najviše s devet koševa, Sunsi su zatvorili utakmicu serijom 18-6 nakon čega su slavili. U tom zadnjem dijelu utakmice Sunsi su nadigrali Raptorse, kojima je ovo treći uzastopni poraz, sa 33-18. Do pobjede ih je predvodio Etic Bledsoe sa 40 pogodaka, a kod Toronta je najučinkovitiji bio DeMar DeRozan sa 22 pogotka. Bender je odigrao četiri minute i upisao jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.   

Los Angeles Lakers će pamtiti gostovanje u Dallasu gdje su ih Mavericksi pobijedili sa 122-73.

Lakersi (16-32) su imali kratka vodstva u prvoj četvrtini nakon čega su se Mavericksi odvojili. Dallas (15-29) je zabio 15 koševa od kraja prve četvrtine kroz prvi dio druge bez odgovora Lakersa stvorivši tako prednost od 38-22.
Na poluvremenu Mavericks vode sa 67-33. Nakon nešto izjednačenije treće četvrtine, Mavericksi u zadnjoj nadigravaju Lakerse sa 32-18. Najbolji strijelac na utakmici bio je Justin Anderson koji je utakmicu završio sa 19 pogodaka. 

Za Dallas je ovo najviša pobjeda ove sezone i u utakmici u jednom trenutku vodio sa čak 53 razlike.

Kod Lakersa najbolji je bio Lou Williams sa 15 koševa, dok je Ivica Zubac u 18 minuta zabio dva koša, ugrabio četiri skoka te upisao jednu asistenciju i jedan blok. 


Reci što misliš!