Sport

Košarkaški mercato

Zoran Dragić dvije godine u Himkiju

Zoran Dragić dvije godine u Himkiju

Slovenski košarkaški reprezentativac Zoran Dragić sljedeće će dvije sezone nositi dres ruskog euroligaša Himkija, objavili su u četvrtak na službenom internetskom portalu aktualnog osvajača Eurokupa.

Mlađi brat razigravača Miami Heata Gorana Dragića vraća se na europske parkete nakon jednogodišnje NBA avanture provedene u Phoenix Sunsima i Miami Heatu, koja je završila selidbom u Boston Celticse koji su Dragića odlučili odstraniti s popisa igrača za sljedeću sezonu.

Zoran Dragić je u oba NBA kluba igrao sa bratom, a nastupio je u svega 16 utakmica s prosjekom od 1.8 koševa i 0.5 skokova.

Prije odlaska u NBA ligu 26-godišnji krilni igrač poznat po svojoj srčanosti i borbenosti, dvije je sezone proveo u španjolskoj Unicaji, za koju je u Euroligi odigrao 44 utakmice na kojima je postizao 7.7 koševa u prosjeku uz 2.9 skokova i jednu asistenciju. Himki će mu biti prvi klub u Rusiji, a Dragić je predstavljen kao jedna od glavnih uzdanica slovenskog izbornika Jure Zdovca na predstojećem Europskom prvenstvu na kojem će Slovenija prvu utakmicu u skupini C odigrati protiv Hrvatske, 5. rujna u zagrebačkoj Areni.

Financijski detalji ugovora nisu javno obznanjeni.

Dragić će se pridružiti snažnoj vanjskoj liniji momčadi koju vodi Rimas Kurtinaitis, a z kojoj su već Rus Aleksej Šved, Amerikanac Tyrese Rice i Finac Petteri Koponen. Himki se nalazi u skupini A Eurolige s aktualnim europskim prvakom madridskim Realom, turskim Fenerbahče Ulkerom, pobjednikom ABA lige beogradskom Crvenom zvezdom, Bayern Muenchenom i francuskim Strasbourgom.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.