Sport

Nogomet, Premiership

Jose Mourinho prst krivnje uperio prema Hazardu

Jose Mourinho prst krivnje uperio prema Hazardu

Chelsea je u subotu poražen od Crystal Palacea na Stamford Bridgeu. Bio je to tek drugi domaći poraz u 100 utakmica Josea Mourinha, ali i drugi ovosezonski poraz u ligi.

Ne zvuči nimalo sjajno kada znamo da su plavci u čitavoj prošloj sezoni upisali samo tri poraza i uvjerljivo osvojili naslov prvaka.

Posebno se u prošloj sezoni istaknuo Eden Hazard koji je i osvojio nagradu za najboljeg igrača prvenstva, a upravo je u njega Jose Mourinho uperio prst krivnje nakon subote. Istina, izdvojio je i loše nastupe Nemanje Matića, Branislava Ivanovića i Cesca Fabregasa, ali je najogorčeniji bio zbog loše igre belgijskog igrača.

"Ako si bio najbolji igrač lige, mislim da treba postojati odgovornost da imaš još jednu sličnu sezonu," prenosi Daily Star Mourinhove riječi.

"Ne želim analizirati individualne nastupe. Generalno je teško imati konstantne nastupe ako pojedini igrači ne igraju dobro. Teško je kada šest ili sedam igrača igra, a trojica ili četvorica nisu na prihvatljivom nivou."

Na pitanje je li Chelsea izgubio apetite nakon osvajanja naslova prošle sezone, Mourinho je kazao: "Jako je tužno ako je to uistinu tako. Kod mene je obratno. Kada pobijedim, želim pobijediti ponovno, želim pobjeđivati još više. Jako sam motiviran za više."

"Ako pobijediš jednom, a u sljedećem nastupu nisi pod gasom i nisi spreman da se barem boriš za više, onda je to tužno."

"Postoje igrači koji su imali fantastičnu sezonu i fantastične trenutke, a onda u sljedećoj sezoni jednostavno ne odigraju tako."

"Ako me pitate hoću li prihvatiti ovo, prekrižiti ruke i sjediti u finoj stolici mirno čekajući da se naš nivo nastupa vrati na svoje, odgovor je ne."

"Moram raditi, reagirati, analizirati. Ako osjetim da igrači nisu u stanju pružiti više moram napraviti izmjene. Nikada nisam imao problema s tim."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.