Sport

Nogomet, Serie A

Serie A: Napoli s 'petardom' ispratio Lazio

Serie A: Napoli s 'petardom' ispratio Lazio

U derbiju četvrtog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je deklasirao Lazio 5-0 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone u Serie A.

Golove su postigli Gonzalo Higuain (14, 59), Allan (35), Lorenzo Insigne (47) i Manolo Gabbiadini (80). Ivan Strinić nije nastupio za domaćine.

U ranije odigranim susretima Juventus je na gostovanju pobijedio Genou 2-0 također ostvarivši prvu pobjedu ove sezone, Inter je pobijedio Chievo 1-0 zadržavši maksimalan učinak, Roma je kiksala odigravši 2-2 na Olimpicu protiv Sassuola, dok je Fiorentina na gostovanju pobijedila Capri 1-0.

Juve je u prva tri kola osvojio svega jedan bod i tek je protiv Genoe dočekao prvu pobjedu. Golove za torinsku 'Staru damu' zabili su Eugenio Lamanna (37-autogol) i Paul Pogba (60-11m). Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je za Juve do 83. minute kada ga je zamijenio Simone Zzaza.

Roma je kiksala odigravši na Olimpicu tek 2-2 protiv Sassuola. Gosti su vodili 1-0 i 2-1, no talijanski doprvak se uspio spasiti poraza. Strijelci za Romu bili su Totti (36) i Salah (49), a za Sassuolo zabili su Defrel (22) i Politano (44). Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

U ranije odigranom susretu Inter je na gostovanju pobijedio Chievo 1-0 golom Maura Icardija u 42. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je u početnoj postavi Intera i odigrao svih 90 minuta za momčad Roberta Mancinija, dok je Marcelo Brozović ušao u 85. minuti umjesto Kondogbije.

Fiorentina je na gostovanju pobijedila Capri 1-o, a gol odluke zabio je Khouma Babacar u 35. minuti. Nikola Kalinić je za 'viole' odigrao zadnjih pola sata, dok Ante Rebić i Milan Badelj nisu nastupili.

Inter je na vrhu ljestvice s maksimalnih 12 bodova, a ovo je već treći put da su "crno-plavi" slavili s minimalnih 1-0. Torino je na drugom mjestu sa 10 bodova, a treća je Fiorentina s devet bodova. Roma je četvrta s osam bodova, a prvak Juventus je na 12. mjestu sa četiri boda.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.