Sport

Nogomet

Nastavlja se rat riječima Van Bastena i Crujiffa

Nastavlja se rat riječima Van Bastena i Crujiffa

Još 2011. godine Marco van Basten (50) je trebao postati direktor Ajaxa, ali nakon sukoba s Johanom Cruijffom (68) prebacio se u nizozemsku reprezentaciju kao pomoćnik, a Cruijff je ostao savjetnik u klubu.

Van Basten je danas za Voetbal International 'napao' drugu nogometnu legendu.

"Svađa je počela oko smjera u kojem Ajax treba ići, bio je nerazuman i jako grub, njegov ton me iznenadio. Rekao mi je da ću razumjeti sve jednog dana. Čekam već par godina i još mi nije jasno. Treneri zbog njega dobivaju otkaze, predsjednici odlaze, nadzorni odbor se raspao, sve ide po planu, on ima svu moć, ali nema rezultata. Toliko novca je uloženo u omladinsku školu, a jedino se 'odgajaju' braniči, svi koji su ofenzivno nastrojeni u seniorskoj momčadi došli su iz drugih klubova."

Cruijff je odmah odgovorio preko NOS-a.

"Van Basten je vrlo natjecateljski raspoložen, ali to nekad zna biti ekstremno. Izabrali smo novi put, ali to nekad zna dovesti do pogrešaka. No mislim da nije pametno kritizirati klub, a radiš u reprezentaciji kojoj ne ide dobro. Također, kada pogledate kakve smo sve igrače stvorili posljednjih godina, ne može se reći da omladinska škola ne radi dobro."

Goal.com/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.